15 Metrelik Kuyuya Düşen Büyükbaş Hayvan 4 Saatte Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

15 Metrelik Kuyuya Düşen Büyükbaş Hayvan 4 Saatte Kurtarıldı

15 Metrelik Kuyuya Düşen Büyükbaş Hayvan 4 Saatte Kurtarıldı

Eskişehir'de 15 metre derinliğindeki kullanılmayan su kuyusuna düşen büyükbaş hayvan, ekiplerin 4 saat süren çalışmasının ardından sağ olarak kurtarıldı.

20.05.2016 13:51  Güncelleme: 14:20

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde yaklaşık 15 metre derinliğindeki kullanılmayan su kuyusuna düşen büyükbaş hayvan, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin 4 saat süren çalışmasının ardından sağ olarak kurtarıldı.

"HAYVAN SU KUYUSUNUN ÜZERİNDEKİ TAHTALARIN KIRILMASI SONUCU 15 METRELİK KUYUYA DÜŞTÜ"

Olay dün öğle saatlerinde Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'ne bağlı daha önce köy olan İğdecik Mahallesi'nde meydana geldi. Üzeri tahtalarla kapalı olan kullanılmayan su kuyusunun üzerinden geçen bir büyükbaş hayvan tahtaların kırılması sonucunda içerisinde az miktarda su bulunan 15 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Kuyudan mahsur kalan öküzün kurtarılması için AFAD ve AKUT ekiplerinden yardım istendi.

"6 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ 4 SAAT SONUNDA HAYVANI KUYUDAN ÇIKARDI"

AFAD'dan 2, AKUT'dan da 4 olmak üzere 6 kişilik ekibin ortak operasyonunda büyükbaş hayvanın çıkarılması için makara sistemi kuruldu. Kuyuya inen bir AKUT gönüllüsü hayvanının sağlık durumunu kontrol etti. Sağ olduğu anlaşılan büyükbaş hayvan ip teknikleri kullanılarak yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından sağ olarak kuyudan çıkarıldı. Büyükbaş hayvan, veteriner hekim tarafından tedaviye alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Metrelik Kuyuya Düşen Büyükbaş Hayvan 4 Saatte Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement