15 Örgüt Üyesi Erzurum'da Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

15 Örgüt Üyesi Erzurum'da Hakim Karşısına Çıktı

15 Örgüt Üyesi Erzurum\'da Hakim Karşısına Çıktı

Dağlıca, Hantepe ve Gediktepe'de 27 şehit verilen baskınlara katılan teröristin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu toplam 15 örgüt üyesi bugün Erzurum'da hakim karşısına çıktı.

01.11.2012 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağlıca, Hantepe ve Gediktepe'de 27 şehit verilen baskınlara katılan teröristin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu toplam 15 örgüt üyesi bugün Erzurum'da hakim karşısına çıktı. Teröristlerden İbrahim Tikan, ilk kez Türkçe savunma yaptı.

Dağlıca, Hantepe, Gediktepe karakollarına düzenlenen üç ayrı baskında 27 şehit verilmesine neden olan ve geçen yılın Aralık ayında bir evde uyurken yakalanan, PKK'nın Tendürek sorumlusu 'Serkeş' kod adlı Zafer Zal'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu toplam 15 sanığın yargılanmasına bugün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme salonunda "silahlı örgüt üyesi olmak, "devletin birlik ve bütünlüğünü bozmaya kastetmek", "bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Zafer Zal, İbrahim Tikan, Mehmet Acar, Abdullah Marhan, Mehmet Sait Uğurlu, Zilfekar Oğul, Harun Uzun, Cesim Marhan, Abdulmenaf Başkan ile tutuksuz yargılan sanıklar ve sanık yakınları hazır bulundu.

Tutukluk sanıkların Kürtçe olarak savunma yapma talepleri Mahkeme Başkanı tarafından kabul görmezken, sanıklardan İbrahim Tikan, ilk kez cezaevlerinde başlatılan açlık eylemlerini öne sürerek Türkçe savunma yaptı. Tikan, Mustafa Kemal Atatürk'ün de isminin geçtiği dikkat çekici savunmasında şöyle konuştu:

"Ülke genelinde cezaevlerinde açlık grevi başlatıldı. Bir defaya mahsus Kürtçe savunmayı kabul etmediğiniz için Türkçe savunma yapıyorum. Anadilimizde Kürtçe olarak savunma yapmamıza izin vermiyorsunuz. Taleplerimiz Kürt halkını önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Sağlık koşullarının iyileştirilmesidir. Cezaevindeki arkadaşlarımızın anadillerindeki hakların yasal koşula kavuşturulmasıdır. Türkiye'deki ölümlere sebebiyet veren zihniyet ülke zihniyetidir. Kürt - Türk halkı ortak bir bütündür. Mustafa Kemal Atatürk, Kürtlerle ortak olup dış güçlere karşı birlikte çarpışmışsa bugün de bu birliktelik sağlanabilir. Türkler bu topraklarda yok iken Kürtler bu topraklardı. Devlet yetkilileri, Başbakan Erdoğan gidip Almanya'da yalan konuşuyor. Dünya'yı kandırıyorlar. Cezaevindeki eylemci arkadaşlarıma selam direnişe devam. Başarılar dilerim."

Türkçe olarak yapılan savunmanın ardından 9'u tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına diğer sanıkların da tutuksuz olarak yargılanmalarının devamına karar verilerek mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 15 Örgüt Üyesi Erzurum'da Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement