Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, FETÖ'nün hain darbe girişimini lanetleyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Cumhuriyet Meydanı'nda stant açan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına konuşan Genç HUDER Samsun Şube Başkanı Nurallah Yarlıgaç, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain FETÖ darbe girişiminin 1. yıl dönümünde milli iradenin yanında yer alan, ülkeye, millete ve demokrasiye sahip çıkan tüm halkı saygıyla selamladığını belirtti.
Yarlıgaç, 15 Temmuz 2016 tarihinin millet, ümmet ve gelecek nesiller için bir milat olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"İstiklalimize ve istikbalimize kastedenlere karsı şanlı bir direniş, insanlık için yeni bir sayfa ve yepyeni bir ruhtur. Bu ruhu yaşamaya ve yaşatmaya söz veriyoruz. Milli egemenliğe kasteden, milli iradeyi yok sayan tüm işgallere, darbelere ve darbe girişimlerine açıkça karşı olduğumuzu, böyle bir hadisenin tekrarı halinde milletçe, canımız ve malımız pahasına direnişe devam edeceğimizi, ülkemizin işgaline asla müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz."
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyelerinin, Cumhuriyet Meydanı'nda 14-15 ve 16 Temmuz tarihlerinde 24 saat demokrasi nöbeti tutacağı belirtildi.
Son Dakika › Güncel › 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.