18 Pınar Karşıyaka Taraftarı Cumhurbaşkanına Hakaretten İfade Verecek - Son Dakika
Güncel

18 Pınar Karşıyaka Taraftarı Cumhurbaşkanına Hakaretten İfade Verecek

18 Pınar Karşıyaka Taraftarı Cumhurbaşkanına Hakaretten İfade Verecek

Haftasonu oynanan Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe basketbol maçında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfürlü tezahürat yapıldığı gerekçesiyle 18 taraftar hakkında soruşturma açıldı.

25.03.2016 13:01  Güncelleme: 13:46

İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Pınar Karşıyaka- Fenerbahçe basketbol maçındaki küfürlü tezahürat ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle kimliklerini belirlediği 18 taraftar hakkında işlem yapacağı belirtildi.

"KARŞILIKLI VE KOORDİNELİ KÖTÜ TEZEHÜRAT"

Spor Toto Basketbol Ligi'nde geçen haftasonu oynanan Pınar Karşıyaka- Fenerbahçe maçında Karşıyaka Çarşı taraftar grubunun bulunduğu her iki tribünde karşılıklı ve koordineli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren tezahürat yapıldığı gerekçesiyle taraftarların dün ifadeye çağırıldığı haberi sosyal medyada büyük yankı buldu.

18 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Dün kaç taraftarın ifadeye çağırıldığı açıklanmazken, İzmir Emniyeti'nin bugün yaptığı açıklamada 18 taraftarın tesbit edildiği duyuruldu.

OLAY ÇIKMASIN DİYE MÜDAHALE EDİLMEDİ

Yapılan açıklamada, "Kulüp yetkilileri tarafından küfür ve hakaret içeren tezahüratlara son verilmesi amacı ile anons yapılmıştır. Salon içerisinde küçük yaşta çocukların, söz konusu eylem ile ilgisi olmayan vatandaşların bulunması, gelişebilecek ve provoke edilebilecek hadiselere mahal vermemenin yanında, kamu otoritesini sarsacak ve zaafa uğratacak olaylara sebebiyet vermemek için eylemi gerçekleştiren şahıslara müdahalede bulunulmamıştır.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET SUÇLAMASI

Müsabaka sonrası Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kamera kaydı incelemesi sonucu, tribünler arası koordinasyonu organize bir şekilde sağlayarak küfür ve hakaret içeren tezahüratları attıran A.C.İ. (32) ve K.E.Ö (34) isimli şahıslar ile suça iştirak eden 16 şahıs tespit edilerek haklarında Türk Ceza Kanunu' nun 299. Maddesi gereğince 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret' ve 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 14. Maddesi gereğince 'Spor alanları içerisinde kötü söz ve davranışta bulunmak' suçlarından işlem yapılmaktadır" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 18 Pınar Karşıyaka Taraftarı Cumhurbaşkanına Hakaretten İfade Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement