Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Jandarma Üsteğmen Vatan Mustafa Kural, törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün bu vatanın ebediyen parçalanamayacağının tüm dünyaya ilan edildiği gün olduğunu söyledi.
Kural, şunları kaydetti:
"Bugün burada vatanımızın bu müstesna köşesinde hür ve müreffeh olarak yaşayabiliyorsak, çocuklarımızı yetiştirebiliyor, camiye gidip ibadetimizi yapabiliyorsak, tarlalarımızı sürüp dükkanlarımızı işletebiliyorsak, ebediyete intikal eden şehit atalarımıza ve aramızda bulunan gazilerimize ömrümüz boyunca müteşekkir ve layık olmalıyız."
Son Dakika › Güncel › 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.