19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tarsus, Erdemli, Gülnar ve Anamur ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Tarsus ilçesinde, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Tarsus Spor Salonu'nda devam etti.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Şahin, Jandarma Komutanı Binbaşı Burak Demirtaş, siyasi parti temsilcileri, protokolün diğer üyeleri ve vatandaşlar spor salonuna kadar yürüdü.
Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Tarsuslu, burada yaptığı konuşmada, Türk gençliğinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da atasının emanetine ve cumhuriyete sahip çıkacağını aktardı.
Konuşmanın ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sunarken, yarışmalarda dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi.
Erdemli
Erdemli ilçesinde de ilk tören Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Kılıç'ın çelenk sunmasıyla başladı.
Kılıç, daha sonra spor salonunda devam eden programda yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, "Atatürk, cumhuriyetimizi koruma ve kollama görevini gençlere bırakmıştır. Bu nedenle bugünün önemi çok büyüktür." dedi.
Konuşmanın ardından, çeşitli spor müsabakalarında derece alanlara ödülleri verildi.
Programda çeşitli gösteriler de sunuldu.
Gülnar
Gülnar ilçesinde de Gülnar Anadolu Lisesi bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Gençlik ve Spor Müdür Vekili Ahmet Elmas'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut yaptı.
Bugünün gençlere ithaf edildiğini anımsatan Burgut, "Çünkü böyle bir günü gençlere armağan etmek gelecek nesillerde de bu bilincin daima canlı tutulması için bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin sürekli yanması anlamına gelmekteydi." dedi.
Programın sonunda öğrenciler çeşitli gösteriler sunarken, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Anamur
Anamur'daki tören de Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Doğan Kuz'un günün anlamına ilişkin konuşmasından sonra öğrenciler Gençliğe Hitabe ile gençliğin Atatürk'e cevabını okudu.
Çeşitli gösterilerin yapıldığı törende, spor müsabakalarında dereceye giren takımlara kupaları ve madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Törene AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile MHP Mersin milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ile Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç da katıldı.
Son Dakika › Güncel › 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?