1923 Sonrası Turizm Tarihi Araştırılıyor - Son Dakika
Güncel

1923 Sonrası Turizm Tarihi Araştırılıyor

1923 Sonrası Turizm Tarihi Araştırılıyor

Anadolu Üniversitesi öğretim görevlileri, Türkiye'nin 1923 sonrası turizm tarihinin hazırlanmasına katkıda bulunmak için araştırma başlattı.

26.12.2012 10:54

Anadolu Üniversitesi öğretim görevlileri, Türkiye'nin 1923 sonrası turizm tarihinin hazırlanmasına katkıda bulunmak için araştırma başlattı.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yöneticisi Prof. Dr. Nazmi Kozak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Çalışması" başlığı altında hazırlanacak projenin, Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında desteklenmeye değer bulunduğunu söyledi. Araştırma kapsamında Türkiye'de turizm, otelcilik, seyahat, yeme-içme işletmeciliği gibi alanlarda yatırımcı, işletmeci, üst, orta ve alt düzey turizm çalışanlarının deneyimlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını belirten Kozak, şöyle konuştu:

"Araştırma sözlü tarih görüşmesi içeriğinde gerçekleştirilecektir. Bu araştırmada yaklaşık 400 kişi ile toplam olarak 500 saat süreli görüşmelerin yapılması öngörülmektedir. Yapılacak görüşmeler ses ve görüntü kayıtlı olarak gerçekleştirilecek ve görüşme kayıtları Anadolu Üniversitesi ve Tarih Vakfı arşivlerinde günümüzün ve geleceğin araştırmacılarının yararlanmasına sunulacaktır. Ayrıca, sözlü tarih görüşmelerine dayalı olarak üç bölümlük Türkiye turizm tarihi konulu TV belgeseli ile üç ciltlik kitap ve çok sayıda bilimsel makalenin hazırlanması öngörülmektedir. Araştırma kapsamında görüşme yapılacak, Türkiye turizminin geçmişine ve gelişme aşamalarına yakından tanıklık etmiş kişilerin belirlenmesinde basın mensuplarının da desteğine ihtiyaç duymaktayız. Biz, projemize çalıştığı alanla ilgili deneyimli olan, en az 20 yıldır iş deneyimi olan, olabildiğince yaşlı ve Türkiye'de yaşan, insanların önerilmesini bekliyoruz. Ayrıca isim önerme işlemi için Türkiye Turizm Tarihi Araştırması'nın resmi web sayfasında online bir form hazırlanmıştır. İsim önerme işlemi online formun doldurulması ve sonrasında 'kaydet' butonuna basılmasıyla tamamlanmaktadır."

Kozak, birden fazla sayıda kişi için önerilerde bulunulabileceğini ifade ederek, isim önerilerinin 15 Ocak 2013 tarihine kadar yapılabileceğini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1923 Sonrası Turizm Tarihi Araştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement