2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Güncel

2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu\'nda

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bizim Cumhuriyetimizle, değerleriyle hiçbir zaman sorunumuz olmadı."

11.12.2012 19:15

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bizim Cumhuriyetimizle, değerleriyle hiçbir zaman sorunumuz olmadı. Bizim kendisini Cumhuriyetin sahibi zannedenlerle sorunumuz var" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda, RTÜK, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'nun 2013 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, TRT sayesinde Türkiye'nin AK Parti stüdyosuna dönüştürüldüğünü savundu.

"Başbakan'ın istemediği hiçbir şey vizyona girmiyor" diyen Develi,

"Behzat Ç'nin alkol sorununu çözdük, Demet Evgar'ın nişan sorununu da çözdük ancak bazı televizyonlarda kızların bakireliğinin pazarlığı yapılıyor ama RTÜK bunları ıskalıyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, dünyada en çok gazetecinin Türkiye'de hapiste olduğunu öne sürdü.

Türk basınının özgürlük düzeyinin 178 ülke arasında 148. olduğunu iddia eden Ekşi, şunları söyledi:

"3 Kasım 2002'den geçen yılın 13 Kasım gününe kadar sayın Başbakan medyaya saldırı niteliğinde 185 konuşma yapmış. Zaten o yüzden sayın Başbakan gerçek bir medya düşmanı olarak tanınıyor. Gazetecilerin yıpranma payı, yoksa sayın Başbakan'ın gazeteciler olan husumeti yüzünden mi kaldırıldı sorusu akla geliyor.

212 sayılı yasa uygulanmıyor. Çünkü bunu uygulamayan işvereni hesaba çekecek bir yaptırım yok. İşveren ucuz iş gücü ile işini yaptırmaya çalışıyor. 212 sayılı yasanın değiştirilmesi için sunulan önerileri raftan indirseniz, yeniden ele alsanız, kendi şikayetlerinizin pek çoğu ortadan kalkacak."

Ekşi, yerel medyanın içinde bulunduğu vahim durumun sorumlusunun Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü olduğunu savunarak, yerel medya destekleme fonu oluşturulmasını; enerji, iletilişim, posta giderlerinde özel tarife uygulanmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün hisselerinin Hazine'ye devriyle ne yapılmak isteniyor" dedi.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkenin yönetilmeye çalışıldığını savunarak, "Ne demek KHK, buna kahkahalarla gülünür. Su varken teyemmümle namaz kılınır mı-" diye sordu.

Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili tartışmaları anımsatan Öner, "Başbakan'ın konuşmasını dinleyemedim, Bizanslı hanımların Fatih'e ne dediğini bilmiyorum. Bizanslı Ortodoks papazların ne dediğini de keşke bilebilseydik" ifadesini kullandı.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Sayıştay'ın denetim raporlarının TBMM'ye gelmemesini eleştirdi.

AK Parti'nin 12 Eylül'ün kültürel yıkımını sürdürdüğünü, derinleştirdiğini öne süren Öz, "Bu gidişle, liyakat sözcüğünün Türk Dil Kurumu sözlüğünden çıkarılacaktır" görüşünü savundu.

-"Ne zaman sahip çıktınız-"-

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın, "AKP'nin çekirdek kadrosunun Cumhuriyet düşmanı olduğunu" söylemesi tartışmaya neden oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, söz alarak, "Atatürk'ün üstünden bir türlü elinizi çekmediniz. Bizim Cumhuriyetimiz ile değerleri ile hiçbir zaman sorunumuz olmadı. Bizim kendisini Cumhuriyetin sahibi zannedenlerle sorunumuz var. Ne zaman Atatürk'ün mirasına sahip çıktınız, taş üstüne taş koydunuz- Bunu da AK Parti gerçekleştirmiştir" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "ABD'li siyaset bilimci Samuel Huntington 'Türkiye'nin Atatürkçülüğü, laikliği bir kenara bırakıp İslam dünyasına örnek olması gerektiğini' söyler. AKP, tam böyle bir projenin partisidir. Tam böyle bir süreçte ortaya çıkmış olan partidir. Bu görevinizi başarıyla yerine getiriyorsunuz" dedi.

Muhabir: Alp özden

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement