2014-2023 TRB1 Bölge Planı Taslak Çalışması İle İlgili Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

2014-2023 TRB1 Bölge Planı Taslak Çalışması İle İlgili Toplantı Yapıldı

2014-2023 TRB1 Bölge Planı Taslak Çalışması İle İlgili Toplantı Yapıldı

Bölge Planı hazırlıkları kapsamında yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen faliyetler ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

05.09.2013 12:34

Tunceli Fırat Kalkınma Ajansı Ofisi'nde 26 Ağustos 2013 günü saat 14.00`de gerçekleşen toplantıya; Valimiz Hakan Yusuf Güner, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve Kalkınma Kurulu Tunceli temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Valimiz Hakan Yusuf Güner yaptı. Vali Güner yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz üzere Bölge Planı, mevcut durumumuzu, sorun ve tehditleri ortaya koyan, stratejik olarak öncelik verilmesi ve geliştirilmesi gereken alanları, alınması gereken tedbirleri, proje ve faaliyet önerilerini içeren bir çalışma olup, Tunceli'mizin ve bölgemizin kalkınması yönünde bir rehber niteliği taşıyacaktır. Şimdi de taslak olarak hazırlanan ve oldukça kapsamlı bir doküman olarak ortaya çıkan 2014-2023 TRB1 Bölge Planı'nı okuyup değerlendiren kurumların son kez görüş, öneri ve varsa itirazlarını değerlendireceğiz. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 2014-2023 TRB1 Bölge Planı hazırlıkları kapsamında yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcıların görüş ve önerilerinin alındığı toplantı sonucunda, Bölgenin ve İlimizin genel sorunları ve çözüm önerileri tartışılmış, Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri tarafından yapılan saha araştırmaları sonucunda oluşturulan öncelikler ve tedbirler değerlendirilmiştir.

TRB1 2014-2023 Bölge Planı'nda; Bölge vizyonu "Eğitimli ve girişimci insan gücüyle üreten, yaşam kalitesi yüksek TRB1" şeklinde ifade edilmiş, vizyona götüren gelişme eksenleri "yaşam kalitesi" ve "sürdürülebilir ekonomi" olarak belirlenmiştir. 2023 yılında toplamda 2 milyar dolar ihracat, %8 işsizlik, %95 okuryazar kadın oranı ve 500.000 turist kabulü hedeflenen planda yaşam kalitesi gelişme ekseni altında "sosyal ve beşeri sermayenin gelişimi" ve "fiziki altyapının iyileştirilmesi" öncelikleri, sürdürülebilir ekonomi gelişme ekseni altında ise "tarımda üretimin ve verimliliğin artırılması", "alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi", "endüstriyel üretimin güçlendirilmesi" ve "enerji ve maden varlığının etkin kullanımı" öncelikleri yer almaktadır.

Tunceli özelinde plana baktığımızda ise içinde bulunduğumuz normalleşme süreci paralelinde önümüzdeki 10 yıllık süreçte doğa turizmi, inanç ve kültür turizmi, iyi tarım ve organik tarım uygulamaları başta olmak üzere hayvancılık, su ürünleri ve bitkisel üretim ile küçük ölçekli imalat sanayi ilimizin başlıca gelişme sektörleri olarak öngörülmekte olup, beşeri sermayenin gelişmesi, sosyal hayatın canlanması ve ulaşım, eğitim, sağlık altyapılarının kalitesinin il ve ilçe merkezlerinde ve kırsalda geliştirilmesi temel öncelikler olarak belirmektedir. Eylül ayı içerisinde Yönetim Kurulumuzun onayı sonrasında Kalkınma Bakanlığına sunulacak olan planın yıl sonuna kadar yürürlüğe girmesi hedeflenmekte olup, ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni olmasını diler, toplantıya katılan ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2014-2023 TRB1 Bölge Planı Taslak Çalışması İle İlgili Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement