2015'te dünyada başka ülkelere en fazla seyahat eden halk Çinliler oldu.
Çinli turistler, dünyayı gezme konusunda ABD ve İngiltere vatandaşlarının önüne açık ara farkla geçti.
Çinli turistlerin yurt dışında yaptığı harcamalar ise 2015'te bir önceki yıla kıyasla yüzde 10 yükselerek 292,2 milyar ABD Doları'na ulaştı. Bu oran, dışa yönelik turizm faaliyetlerinde yapılan toplam tüketimin yüzde 23,2'sini oluşturuyor.
Çin Turizm Akademisi Wuhan şubesi başkanı Hu Jing, hem yurt içinde hem de yurt dışında seyahat eden turist sayısında, yerel turistik harcamalarda, dışa yönelik turistik tüketimde ve turizmle alakalı istihdam konusunda Çin'in dünyada birinci sırada yer aldığını söyledi.
Hu, "Çin'in turizm sektörünün iyi durumda olması, elverişli politikaların yürürlüğe konması, hava kirliliğinin görülmediği gün sayısının artması gibi nedenler sonucu bir turist patlaması yaşanıyor." diye konuştu.
Söz konusu rapor 2011'den bu yana yıllık olarak yayımlanıyor.
Son Dakika › Güncel › 2015'te dünyayı en çok Çinliler gezdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.