23 Dilde 23 Nisan Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

23 Dilde 23 Nisan Şenlikleri

23 Dilde 23 Nisan Şenlikleri

Vali Karaloğlu, Atatürk Kültür Parkı'nda Toplanan Binlerce Öğrenci Ve Veli İle Birlikte 23 Nisan Coşkusunu Yaşadı

25.04.2011 09:47

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği 23 Nisan şenliklerinde anasınıfı öğrencileri 23 dilde çocukların bayramını kutladı. Şenliklere katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, Hacivat-Karagöz oyununu izledi, uçurtma uçurup şarkı söyledi.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatıyla bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı farklı etkinliklerle kutlandı. 23 Nisan günü Van Valiliği önünde ve Kapalı Spor Salonu'nda yapılan resmi törenlerin ardından, bu kez Hakkari, Bitlis, Antalya ve Van'a bağlı 11 ilçeden gelen öğrencilerin katılımıyla şenlik havasında kutlandı. Daha önce stadyumda jimnastik ve akrobasi hareketi yaparak bayramlarını kutlayan çocuklar bu kez eğlenerek kutlamanın zevkini yaşadı. Atatürk Kültür Parkı'nı sabah saatlerinden itibaren dolduran binlerce öğrenci ve veli yaklaşık 5 saat süren şenliklerde doyasıya eğlendi.

-23 DİLDE BAYRAM KUTLANDI

Şenliklere katılan Vali Münir Karaloğlu da vatandaşlar ve öğrencilerin büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. İpekyolu Anaokulu Öğrencileri'nin dünyanın 23 ülkesine ait Türkçe, Kürtçe, Farsça, Arapça, İspanyolca, Rusça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Çince, Japonca, Kırgızca, Ermenice, Hinduca, İtalyanca, Gürcüce gibi dillerde çocukların bayramını kutladı. Anaokulu öğrencilerinin verdiği çiçekleri alan Karaloğlu, çocukları tek tek öperek kutladı. Hakkari'den gelen ilköğretim okulu öğrencisi ise Vali Karaloğlu'na çiçek vererek, bayramını Kürtçe kutladı. Karaloğlu da kız öğrenciye Kürtçe karşılık verdi. Vali Karaloğlu, 23 dilde kutlama yapan minik öğrencilerle günün anısına çektirdikten sonra öğrencilere ve velilere hitaben bir konuşma yaptı.

-"DÜNYA'DA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK VE TERK BAYRAM"

23 Nisan Bayramı'nın dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu anımsatan Karaloğlu, şunları kaydetti: "Sevgili çocuklar, bildiğiniz gibi dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve terk bayram büyük Ata'nın bizim çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'dır. Onun için bizim çocuklarımız gerçekten çok şanslılar. Bildiğiniz gibi 23 Nisan 1920'de egemenlik milletin kendisine devredildi. Milletin temsilcilerinden oluşan Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) devredildi. Ve o gün 1923'de kurulacak olan Cumhuriyetimizin de temelleri atıldı. Onun için 23 Nisan bizim için, milli egemenliğimiz için, milletin egemenliği için önemli bir gün. Böyle önemli bir günü büyük kurtarıcı büyük Atatürk, siz çocuklara armağan etti ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor. Ne mutlu size, ne mutlu bizim çocuklarımıza. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Hepinizin Bayramını kutluyorum" dedi.

-KÜLTÜR PARKINA 23 FİDAN DİKİLDİ

Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmanın ardından beraberindeki Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile birlikte il ve ilçelerden gelen öğrencilerin açtığı el emekleri göz nuru eserlerin sergilendiği stantları tek tek dolaştı. Hakkari, Bitlis ve Gönül Köprüsü Projesi kapsamında gelerek şenliklere katılan Antalyalı öğrencilerle de yakından ilgilenen Karaloğlu, vatandaşların ve öğrencilerin yoğun ilgisinden yürümekte zaman zaman zor anlar yaşadı. Vatandaşlar Vali Karaloğlu ile çocuklarının fotoğraflarını çektirmek adeta birbirleriyle yarıştı. Davul zurna eşliğinde vatandaşlar ve öğrencilerle birlikte halay çeken Karaloğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çadırında Tuncer Savcı isimli öğretmenin sunduğu Hacivat-Karagöz oyununu çocuklarla birlikte izledi. Çocuklarla birlikte merhum Barış Manço'nun 'Arkadaşım eşek' şarkısına eşlik etti. Güzel havanın tadını çıkarmak için piknik yapan ailelerle de sohbet eden Karaloğlu, uçurtma uçuran vatandaşlarla birlikte uçurtma uçurdu. Karaloğlu, şenlik alanından ayrılmadan önce İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün Atatürk Kültür Parkı'na '23 Nisan 23 Fidan' sloganıyla hazırlanan fidanları dikti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 23 Dilde 23 Nisan Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement