250 Kiloluk Bomba Kontrollü Patlatıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

250 Kiloluk Bomba Kontrollü Patlatıldı

19.09.2012 09:39  Güncelleme: 10:48

Almanya'da 2'nci Dünya Savaşı sırasında İngilizler'in attığı bomba kontrollü patlatılırken ciddi hasara yol açtı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki Viersen kentinde 2'nci Dünya Savaşı sırasında İngilizler'in attığı bomba kontrollü patlatılırken ciddi hasara yol açtı. Çok sayıda binanın ciddi hasar gördüğü patlamadan kimsenin etkilenmemesi amacıyla 5 bin kişi evlerinden çeşitli yerlere nakledildi.

Bir inşaat için kazı yapılırken bulunan 250 kilo ağırlığındaki bombanın yerel saatle 23.00 sıralarında kontrollü patlatılması sırasında alınan önlemler sırasında kimsenin yaralanmadığı edildiği kontrollü patlama şiddetli oldu.

Herhangi bir yere taşınamayacağı göz önüne alınarak 1.5 metre yüksekliğinde, 40 santimetre çapındaki toprağa 3 metre saplanan bombanın kontrollü patlatılması sırasında parçaları çevredeki çok sayıda evde hasara yol açtı. Bazı binaların çatıları harap olurken, bazı binalar ise çamurla kaplandı.

Viersen'deki bombanın Almanya'da son 3 hafta içerisinde bulunan ve kontrollü patlatılan 3'üncü bomba olduğu belirtildi. Almanya'da halen çok sayıda patlamamış bomba olduğu biliniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 250 Kiloluk Bomba Kontrollü Patlatıldı - Son Dakika


Advertisement