28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

Sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan, davayla ilgili bir haberde telefonla konuştuğunun ileri sürüldüğünü belirterek, haberle ilgili "iftira" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs"ten suç duyurusunda bulunulmasını istedi

11.09.2013 13:17

28 Şubat Davası'nın sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan, davayla ilgili bugün çıkan haberde "duruşmada telefonla konuştuğunun" ileri sürüldüğünü belirterek, "görüntü kayıtlarının incelenmesini" ve haberle ilgili "iftira" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs"ten suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden önceki oturumunda iddianamenin okunması sürdürüldü. TRT spikerleri, bu sabah 519'uncu sayfadan 574'üncü sayfaya kadar okuduktan sonra duruşma sırasında dosyaya sunulan dilekçeler tutanağa geçirildi.

Tutuklu sanıklardan Çetin Dizdar'ın avukatı, müvekkilinin protez için diş hekimliğine sevk edilmesi talebiyle mahkemeye dilekçe verdi. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal dilekçeyi tutanağa geçirmekle birlikte, "Bize dilekçe veriliyor ancak tedavi işlemleri mahkemenin görevinde değil" uyarısında bulundu.

Köksal, daha sonra, talebin jandarma görevlileri, cezaevi idaresi ve sağlık görevlileriyle görüşülüp, gereğinin yapılmasına ilişkin bir hususu tutanağa yazdırdı.

Sanık Çetin Doğan söz alarak, bugün bir gazetede çıkan haberin fotokopisini mahkemeye verdi.

Doğan, haberde, duruşma sırasında telefonla konuştuğunun ileri sürüldüğünü belirterek, "Sayın Başkan, buradaki duruşma kayıt altına alınıyor. Görüntü kayıtları incelensin. Haber sadece benimle ilgili değil sizinle de ilgili. İftira ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsten suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum" dedi.

Kayseri İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği ile bazı gerçek kişilerin avukatları, davaya müdahillik talebinde bulundu.

Mahkeme, duruşmaya saat 13.45'e kadar ara verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement