
Rize'nin Güneysu İlçesi'nde yapımı süren Adacami Hidroelektrik Santrali inşaatında çalışan 300'e yakın işçi, 3 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.
Güneysu'ya bağlı Adacami Köyü'nde yapımı süren Adacami HES inşaatında çalışan yaklaşık 300 işçi, 3 aydır ücertelerini alamadıkları ve bir süre önce de ücretsiz izne çıkarıldıklarını belirterek, şantiye sahası önünde toplandı. İşçiler, 'Grev yapmıyoruz, haklarımızı arıyoruz' pnkartı açtı, 'Paramızı istiyoruz' sloganı attı.
Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Taşeli İnşaat Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.'ye yaptırılan HES inşaatında çalışan işçilerden Mehmet Varlı, "Ücretsiz izin vermişler bize. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Paramızı da vermiyorlar. 300 işçi arkadaşımız 3 aydır para alamadı. İşçi arkadaşlarım sıkıntı içerisinde. Paramızı istiyoruz" dedi.
İşçilerden Suat Yıldız ise "Eve ekmek götüremiyoruz.Başbakanımızın bu sorunumuzu duymasını istiyoruz. Başbakanımız bir süre sonra Güneysu'ya gelecek. Bu sorunumuzu ona da anlatacağız" diye konuştu.
İşçiler, eylemden sonra şantiye sahası önünden ayrıldı. - Rize/ Güneysu
Son Dakika › Güncel › 3 Aydır Ücret Alamadıklarını Söyleyen İşçilerden Protesto - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?