UNICEF Türkiye Milli Komitesi ve MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan "Ayda 25 TL ile Bir Çocuk Okul Öncesi Eğitimde" kampanyası kapsamında, 2012 yılında 3 bin 888 dezavantajlı koşullarda yaşayan çocuk nitelikli okul öncesi eğitim şansına kavuştu.
MEB tarafından UNICEF'in teknik ve Avrupa Birliği'nin (AB) finansal desteğiyle yürütülen "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında başlatılan "Ayda 25 TL ile Bir Çocuk Okul Öncesi Eğitimde" kampanyasına katılan hayırseverler sayesinde, 2012 yılında 3 bin 888 dezavantajlı koşullarda yaşayan çocuk nitelikli okul öncesi eğitim şansına kavuştu. 2013 yılında ise bu sayı 7 bin 100'e çıkarak, proje süresince toplam 10 bini aşkın dezavantajlı çocuğa eğitim desteği sağlanmış olacak. Bir çocuğun okul öncesi eğitimden yararlanabilmesi için temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayda 25 TL gerekli olduğu tespit edilirken, toplanan bağışlarla zor koşullarda yaşayan çocukların okul öncesi eğitimden ücretsiz olarak yararlanmaları sağlanıyor.
-HAFSA SULTAN ANAOKULU'NA ZİYARET-
25 Şubat Pazartesi günü saat 11.30'da MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban ve beraberindeki heyet, Hafsa Sultan Anaokulu'na bir ziyaret gerçekleştirerek, incelemeler yapacak. Ziyarette, hayırseverlerden toplanan bağışların gerçek ihtiyaç sahipleriyle nasıl buluştuğu, eğitim desteği alan çocukların durumu, okula yapılan katkılar ile yaşanan gelişmeler incelenecek. - Ankara
Son Dakika › Güncel › 3 Bin 888 Dezavantajlı Çocuk Okul Öncesi Eğitim Şansına Kavuştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.