3 Kişinin Öldürüldüğü Silahlı Saldırı Mobese Kamerasında Avukatın Dikkati Hapisten Kurtardı - Son Dakika
Güncel

3 Kişinin Öldürüldüğü Silahlı Saldırı Mobese Kamerasında Avukatın Dikkati Hapisten Kurtardı

3 Kişinin Öldürüldüğü Silahlı Saldırı Mobese Kamerasında Avukatın Dikkati Hapisten Kurtardı

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde 2009 yılında bir birahanede üç kişinin öldüğü silahlı çatışmanın sanığı Sebahattin Kıykaç'ın kaderi, avukatının dikkati sayesinde değişti.

27.01.2012 12:27

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde 2009 yılında bir birahanede üç kişinin öldüğü silahlı çatışmanın sanığı Sebahattin Kıykaç'ın kaderi, avukatının dikkati sayesinde değişti. MOBESE kayıtlarını büyük ekran televizyonda defalarca izleyen avukat Günhan Tabak'ın tanıkları sıkıştırması sonucu 15 aydır cezaevinde bulunan Sebahattin Kıykaç beraat ederken, ortağı Barış Tabuğa tutuklanarak 36 yıl hapse mahkum oldu.

Bayındır'daki silahlı çatışma 2009 yılı Aralık ayında Sebahattin Kıykaç (37) ile Barış Tabuğa'nın (32) işlettiği birahanede meydana geldi. Birahaneye eğlenmeye giden Mehmet Çelik (46) ve Ahmet Demiroğlu (30) ile işletmeciler arasında tartışma çıktı ve müşteriler içeri alınmadı. Birahanenin önünden ayrılan Çelik ve Demiroğlu, bir süre sonra geri dönerek yeniden içeri girmek istedi. Kısa süreli bir arbedenin ardından Çelik ve Demiroğlu ellerindeki silahlarla rasgele ateş etmeye başladı. Çıkan silahlı çatışma sırasında olayla ilgisi bulunmayan Ahmet Güney (32) başından, kaçmaya çalışan Mehmet Çelik ile Ahmet Demiroğlu da sırtından vuruldu. Çelik ve Demiroğlu olay yerinde, Ahmet Güney de kaldırıldığı Bayındır Devlet Hastanesi'nde öldü. Olaydan sonra iki birahane çalışanı ile bar işletmecileri Kıykaç ve Tabuğa gözaltına alındı. Mahkeme sonucunda üç kişi serbest bırakılırken Sebahattin Kıykaç, üç kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla tutuklandı. Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 ay boyunca suçsuzluğunu ispat etmeye çalışan Sebahattin Kıykaç, avukatı Günhan Tabak'ın MOBESE kayıtları üzerindeki titiz çalışması sonucu beraat etti. Birahanenin diğer ortağı Barış Tabuğa ise Mehmet Çelik ile Demiroğlu'nu öldürmekten 10'ar yıl, Ahmet Güney'i öldürmekten de 16 yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapse mahkum edildi.

ATEŞ EDEN GÖRÜNMÜYOrdu

Avukat Günhan Tabak, DHA'ya yaptığı açıklamada, MOBESE kayıtlarını büyük ekran televizyonda defalarca izlediğini belirtti. Birahane içinden silahla karşılık verildiğinin saptanmasından sonra, özellikle görgü tanıkları üzerinde yoğunlaştığını kaydeden Tabak, Tanıklar mahkemeye verdikleri ifadelerde, silah sesi duyar duymaz masaların altına saklandıklarını ve ateş edeni görmediklerini söylüyorlardı. Ateş eden kişi MOBESE kamerası tarafından tespit edilememişti. Tüm şüpheler müvekkilim Sebahattin Kıykaç üzerinde yoğunlaştıö dedi.

TANIKLAR BU KEZ KONUŞTU

Bunun üzerine MOBESE kayıtlarını büyük ekran televizyonda defalarca izlediğini ve koşuşturan bazı görgü tanıklarını belirlediğini kaydeden Tabak, Görüntüleri izlediğimizde girişte, ateş edilen nokta görünmüyordu. Ancak o noktayı karşıdan gören kişiler vardı. Kayıtları büyük ekran televizyondan izleyip o kişileri tespit ederek tekrar ifadelerinin alınmasını sağladık. Tanıklar bu kez içeriden ateş edenin Barış Tabuğa olduğunu söylediö diye konuştu.

REFERANDUM SIRASINDA TUTUKLANDI

Barış Tabuğa'nın 12 Eylül 2010'da yapılan Anayasa Referandumu sırasında Erzincan'da oy kullanmak isterken tutuklandığını ve hemen İzmir'e getirildiği kaydeden Tabak, Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Eylül 2010'da görülen karar duruşmasında müvekkilim Sebahattin Kıykaç beraat etti. Barış Tabuğa ise Mehmet Çelik ile Ahmet Demiroğlu'nu öldürmekten 10'ar yıl, Ahmet Güney'i öldürmekten de 16 yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapse mahkum edildidedi.

Müvekkili Sebahattin Kıykaç'ın 15 ay cezaevinde kalması nedeniyle iflas ettiğini kaydeden Günhan Tabak, Karar kesinleştikten sonra üç ay içinde tazminat davası açacağızö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Kişinin Öldürüldüğü Silahlı Saldırı Mobese Kamerasında Avukatın Dikkati Hapisten Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement