3 Maymuna Vantilatörlü Serinletme - Son Dakika
Güncel

3 Maymuna Vantilatörlü Serinletme

3 Maymuna Vantilatörlü Serinletme

Mersin'in Tarsus ilçesinde 40 derecenin üzerinde hissedilen sıcaklık Tarsus Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde kafes içindeki hayvanlara da zor anlar yaşatıyor.

28.07.2012 14:12

Mersin'in Tarsus ilçesinde 40 derecenin üzerinde hissedilen sıcaklık Tarsus Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde kafes içindeki hayvanlara da zor anlar yaşatıyor. Boğucu sıcaktan etkilenen hayvanlara saatte bir suyla serinletiliyor. Hayvanat bahçesinde bulunan Coşkun, Mazlum ve Cumali isimli üç maymun ise vantilatörlerle serinliyor.

Bunaltıcı sıcaktan en çok maymun, aslan, kaplan ve leoparın etkilendiği öğrenilirken, hayvanları serinletmek için üzerlerine ve bulundukları alanlara hortumla su püskürtülüyor.

Özellikle maymunların bulunduğu bölümde kurulan vantilatör gün boyu çalıştırıyor. Suyla serinleyen hayvanlar ise bunaltıcı havada bir nebze de olsa serinlemenin keyfini yaşıyor.

Hayvanat Bahçesi görevlisi Bülent Rüzgar, aşırı sıcaklardan rahatsız olan hayvanları saat başı suyla ve vantilatörle serinletmeye çalıştıklarını söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3 Maymuna Vantilatörlü Serinletme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement