300 Kelime Almanca'nın Çekimleri Başladı - Son Dakika
Güncel

300 Kelime Almanca'nın Çekimleri Başladı

300 Kelime Almanca\'nın Çekimleri Başladı

Yönetmenliğini Züli Aladağ'ın yaptığı '300 kelime Almanca' adlı filmin çekimleri Köln'de başladı.

13.10.2012 11:42  Güncelleme: 12:15

Yönetmenliğini Züli Aladağ'ın yaptığı '300 kelime Almanca' (300 Wörter Deutsch) adlı filmin çekimleri Köln'de başladı. Almanya'daki Türkler'e yönelik önyargıları esprili bir dille ele alan film Kasım 2013'te vizyona girecek.

Almanya'da yaşayan Türkler üzerine olan ön yargıları esprili bir şekilde ele alan filmde, oyuncular Christoph-Maria Herbst, Vedat Erincin, Pegah Fedydoni, Christoph Letkowski ve Nadja Uhl yer alıyor.

Önümüzdeki yıl Kasım ayında vizyona girecek filmde, Vedat Erincin'ın canlandırdığı Cengiz Demirkan adlı imamın gençlere Türkiye'de eş bulmak için yöntemler öğretmesi ve Christoph-Maria Herbst'in canlandırdığı Yabancılar Polisi Müdürü Dr. Ludwig Sarheimer'in görev aşkı ve disipliniyle bunu engellemesi konu alınıyor.

Aynı zamanda mahalle baskısı yüzünden kendini aslında olmadığı gibi gösteren Pegah Fedydoni'nin canlandırdığı imamın kızı Lale ve Christoph Letkowski'nin canlandırdığı polis müdürünün yeğeni Marc Rehmann'ın arasında geçen yasak aşk hikayesi, Almanya'daki çok kültürlü toplumsal hayata ilişkin ön yargıları eğlenceli bir dille yansıtıyor.

FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI

Roller için ideal oyuncularla çalışma fırsatı bulduğunu belirten yönetmen Aladağ, filmle ilgili yaptığı açıklamada, Başroldeki iki karakter için Herbst ve Erincin tam isabet oldu. Film Almanya'daki Türkler açısından güncelliğini yitirmeyecek bir konuyu işliyor. Burada toplumsal sorunlara çözüm bulma gibi bir amacımız yok. Artık kalıplaşmış düşüncelere kendi algımızı da ekleyerek farklı bir bakış açısı getiriyoruz. Göçmen kökenli insanlara yönelik atfedilen ön yargıları kullanarak, izleyicilere onların da insan olduğunu hatırlatan bir film olacak dedi.

AİLE KOMEDİSİ

Filmde imamı canlandıran Vedat Erincin Toplum içindeki herkese gülerek bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Seyircinin hoş vakit geçrimesini hedefleyen, çok ağır problemlere el atmayan güzel bir aile komedisi olacak. Benim canlandırdığım imam da, yabancılar polisi de kendince doğru olan şeyler yapmaya çalışıyor. Eğlenceli bir film olacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 300 Kelime Almanca'nın Çekimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement