35'inci Manaki Kardeşler Film Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

35'inci Manaki Kardeşler Film Festivali Başladı

35\'inci Manaki Kardeşler Film Festivali Başladı

Balkanlar'ın ilk kameramanları Manaki Kardeşler adına Makedonya'nın Manastır kasabasında düzenlenen 35'inci Manaki Kardeşler Film Festivali başladı.

14.09.2014 14:55

Balkanlar'ın ilk kameramanları Manaki Kardeşler adına Makedonya'nın Manastır kasabasında düzenlenen 35'inci Manaki Kardeşler Film Festivali başladı. Festivalin onur konuğu ve 'Altın Kamera 300' ödülünün sahibi ünlü Fransız sinema oyuncusu Juliette Binoche oldu.

35. Manaki Kardeşler Film Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, "Bir asır önce iki kardeşin aldığı bir kamerayla başlayan bu gecenin hikayesi sinematografiye adanan 35 yıldır önemli bir festival olarak düzenlenmektedir" dedi.

Çok sayıda konuğun yer aldığı festivalin açılış gecesinde sinema sanatına katkılarından dolayı İtalyan sinematograf Luca Bigazzi'ye 'Özel Altın Kamera 300'ödülü alkışlar eşliğinde verildi. 35. Manaki Kardeşler Film Festivali'n "Altın Kamera 300 Yaşam Ödülü" İngiliz Sinematograf Chris Menges'e verildi.

Sinemaya katkılarından dolayı Oskar ödüllü oyuncu Juliette Binoche sahneye davet edildiğinde seyirciler tarafından ayakta dakikalarca alkışlandı. Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un elinden 'Altın Kamera 300' ödülünü alan Juliette Binoche, filmlerin yapımında sinematografların önemini belirtti. Binoche, "Bizimle seyirciler arasında ilk iletişimi sinematograflar sağlamaktadır. Onlara çok özenirim, çünkü onların seçimi filmi gerçekleştiriyor" dedi. Binoche, Kendisinin de film sanatına gönül vermesini gerçeğe ulaşmanın bir yolu olarak değerlendirdi.

13-19 Eylül tarihleri arasındaki festival programında Almanya, Çin, Norveç, Yunanistan, ABD ve Sırbistan'dan 76 film yer alıyor. Ödüllerin dağılımından sonra Kültür Evi salonunu dolduran sinemaseverler, 'Altın Kamera 300' ödülünün sahibi Juliette Binoche'nin oynadığı,yönetmenliğini Olivier Assayas'ın yaptığı 'Sils Maria'nın Bulutları' filmini seyretti. - Manastır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 35'inci Manaki Kardeşler Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement