38 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

38 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

38 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Mardin'de iki aile arasında 2 kişinin ölümüne neden olan kavganın ardından başlayan ve 38 yıl süren kan davası yenilen barış yemeğiyle sona erdi.

15.03.2014 17:06  Güncelleme: 00:32

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde iki aile arasında 2 kişinin ölümüne neden olan kavganın ardından başlayan ve 38 yıl süren kan davası yenilen barış yemeğiyle sona erdi.

38 YILDIR SÜRÜYORDU

Akbağ köyünde Aslan ve Aksu aileleri arasında 2 kişinin ölümüyle başlayan ve 38 yıl süren husumet, Mardin Bağımsız Milletvekili ve Büyükşehir Belediye adayı Ahmet Türk, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mahmut Dündar ve kanaat önderlerin girişimleriyle son buldu.

BARIŞ YEMEĞİ YENDİ

Yaşanan kan davası nedeniyle Nusaybin'e yerleşen Aslan ailesi ile Diyarbakır'ın Bismil'de yaşamlarını sürdüren Aksu ailesinin fertleri Kızıltepe Buhara Düğün Salonu'nda düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi.

Türk, burada yaptığı konuşmada, ailesel çatışmaların halka ve demokrasi anlayışına zarar verdiğini, halkın kardeşçe, birbirine sevgi ve saygı göstererek, yeni bir yaşam tarzını oluşturmalarını umut ettiklerini söyledi.

Kanaat önderleri, imamlar ve değerli insanların araya girerek barışı sağladığını gördüklerini belirten Türk, bunun mutluluk verici olduğunu, dünyanın en güzel şeyinin barış olduğunu kaydetti.

TAHAMMÜLSÜZLÜK VAR

Barış kelimesinin kutsal olduğunu, bütün dünyada barışın egemen ve kalıcı olmasını dilediklerini kaydeden Türk, şöyle konuştu: "Bir tahammülsüzlük var. Bu bir merkezden yönlendirilen anlayıştır, aslında halkların birbirleriyle çok fazla bir sorunu yok, ama siyasetçilerin, siyasi partilerin, Kürt sorununun çözümünü istemeyenlerin, halkımızın varlığına tahammül etmeyenlerin provokasyonları olarak değerlendiriyoruz. Yoksa normalde bu güne kadar halkların arasında bir gerginlik olmuyor."

Konuşmaların ardından kan davalı aileler tokalaşarak, barıştı.
 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 38 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement