Konya'da şeker komasına girerek kaldırıldığı özel hastanede, şeker hastalığına bağlı böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve tedavi sonrası çıkarılan 26 bin liralık faturayı ödeyemeyeceği için üzüntüye bağlı olarak felç geçiren 52 yaşındaki Yusuf Er'e, Alanya'da beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan böbrek nakledildi. 45 gün içerisinde hem şeker, hem de böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve aynı zamanda felç geçiren Yusuf Er, artık şansın yüzüne güldüğünü belirterek nakledilen böbrek ile yeni bir hayata başlayarak mutlu bir yaşam sürmek istediğini söyledi.
45 GÜNDE HAYATI ALT ÜST OLDU
Konya'nın Altınekin İlçesi'nde çiftçilik yapan 52 yaşındaki Yusuf Er hiç bir rahatsızlığı yokken 2000 yılında şeker komasına girdi. Yakınları tarafından acil olarak Ankara'da özel bir hastaneye kaldırılan Yusuf Er tedavi altına alındı. Yapılan tetkikler sonucu Er'e aynı zamanda şeker hastalığına bağlı olarak böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Aynı anda hem şeker hastalığı hem de böbrek yetmezliği hastalığına yakalanan Yusuf Er, yaklaşık bir ay boyunda hastanede tedavi altında tutuldu. Taburcu edileceğinde 26 bin lira borç çıkartılan Yusuf Er, maddi durumu yerinde olmadığı için parayı nasıl ödeyeceğini düşünürken bu kez üzüntüye bağlı olarak felç geçirdi ve yürüyemez hale geldi. Bir süre daha hastanede kalan Yusuf Er, o dönemde yakınlarının görüşme yaptığı milletvekillerinin de devreye girmesiyle borcu ödendi ve taburcu edildi.
ŞANS YÜZÜNE GÜLDÜ
45 gün hastanede yattıktan sonra şeker hastalığı, böbrek yetmezliği ve geçirdiği felce bağlı olarak sakat bir şekilde evine dönen Yusuf Er, diyaliz makinesine bağlı olarak yaşam sürmeye başladı. Böbrek nakli için sıraya giren Yusuf Er'in şans yüzüne yaklaşık 10 gün önce güldü. Alanya'da geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve yakınları tarafından organları bağışlanan hastadan alınan bir böbrek, yaklaşık 12 yıldır diyalize bağlı olarak yaşayan ve dokuları uyan Yusuf Er'e nakledildi.
YENİ BİR YAŞAM
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 10 gün önce gerçekleştirilen böbrek naklinin ardından hastanede tedavi altında tutulan Yusuf Er, artık şansın yüzüne gülmeye başladığını söyledi. Çiftçilik yaparak geçimini sağlarken girdiği şeker komasıyla hastaneye kaldırıldığını ve daha sonra da hastalık zincirinin peşini bırakmadığını belirten Yusuf Er, şunları söyledi
45 gün içerisinde hem şeker hem böbrek yetmezliği hem de felç geçirdim. Hayatım alt üst oldu. Zaten hastalanmadan önce de bir çocuk sahibi olmak istiyorduk ancak eşim 4 kez hamile kaldı ve düşük yaptı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşama azmimi hiç kaybetmedim. Sürekli hayata tutundum. Sonunda şans yüzüme güldü ve böbrek nakli yapılarak diyalizden kurtuldum. Organlarını bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra mutlu bir yaşam sürmek istiyorum.
BÖBREK YETMEZLİĞİNİN BAŞLICA NEDENİ ŞEKER HASTALIĞI
Böbrek naklini gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu da başarılı bir operasyonun ardından böbrek naklinin gerçekleştirildiğini söyledi. Doç. Dr. Erikoğlu şöyle konuştu
Hastamız şeker hastalığına bağlı olarak böbrek yetmezliği bulunuyordu. 12 yıldır diyalize bağlı yaşam sürüyordu. Nakil sonrasında daha konforlu bir yaşam sürecek. Kronik böbrek yetmezliği nedenlerinin ilk başında şeker hastalığı ve yüksek tansiyon geliyor. Bunun için özellikle şeker hastalarının sık sık kontrollerini yaptırarak böbrek yetmezliğine doğru bir gidiş olup olmadığını değerlendirmeleri lazım. Bu tür rahatsızlığı bulunan hastaların özellikle yaz aylarında bol bol su içmeleri gerekiyor ki böbrekleri daha sağlam olsun ve böbrekteki kanlanma artsın
(
Son Dakika › Güncel › 45 Günde Hayatı Alt Üst Oldu, Yeni Böbrekle Hayata Yeniden Tutundu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.