5 Ayda 1 Ton Atık Pil Topladılar - Son Dakika
Güncel

5 Ayda 1 Ton Atık Pil Topladılar

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara yönelik düzenlenen atık pil toplama kampanyasında 1 ton 35 kilogram atık pil toplandı.

09.06.2016 13:12

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara yönelik düzenlenen atık pil toplama kampanyasında 1 ton 35 kilogram atık pil toplandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, üretiminde civa, kadmiyum, çinko, kurşun, mangan, lityum, demir, nikel ve kobalt gibi elementler ve ağır metaller kullanıldığı için çevreye rastgele atılması halinde toprak ve yeraltı sularının kirlenmesine neden olan pillerin toplanmasını yaygınlaştırmak üzere Atık Pil Toplama Kampanyası başlattı.

5 ay süren kampanyada 312 eğitim kurumuna yerleştirilen kutulara öğrenciler toplam bin 35 kilo atık pil bıraktı. Kampanyada en fazla pili Sabancı, Alparslan ve Kadıköy ilkokulları topladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kampanyada en fazla pil toplayan okul öğrencilerini ödüllendirmek üzere belediye tiyatro salonundaki törende, çevrenin korunması için pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamasını istedi.

Sözlü, "Tüketilen pillerin ve atık yağların çevremize verdiği zararların iyi bilinmesi ve toprağımızın, sularımızın kirletilmemesi için hepinize büyük görev düşüyor. Çünkü yarının büyükleri olarak sizler bu duyarlılığı gösterdiğinde kentimiz, ülkemiz, dünyamız daha temiz ve yaşanabilir olacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sözlü, birinci olan Sabancı İlkokulu'nu masa tesisi seti, ikinci ve üçüncülüğü elde eden Alparslan ve Kadıköy ilkokullarını spor seti ile ödüllendirdi.

Törende, öğrencilere Türk Bayrağı ile "Yenilebilir enerji", "Geri dönüşüm", "Çevre temizliği", "Ekosistem" konularında bilgilerin yer aldığı "Çevreci Nesil Eğitim Serisi" ve Trafik Kurallarını Öğreniyorum broşürleri de dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5 Ayda 1 Ton Atık Pil Topladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement