5 Kişinin Öldüğü Köyde Jandarma Önlem Aldı - Son Dakika
Güncel

5 Kişinin Öldüğü Köyde Jandarma Önlem Aldı

5 Kişinin Öldüğü Köyde Jandarma Önlem Aldı

Adana'da 5 kişinin öldüğü 7 kişinin de yaralandığı arazi anlaşması kavgası nedeniyle jandarma ekipleri köyde geniş güvenlik önlemleri aldı.

06.03.2013 15:31  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 5 kişinin öldüğü 7 kişinin de yaralandığı arazi anlaşması kavgası nedeniyle her iki ailenin de karşı karşıya gelmemesi için jandarma ekipleri köyde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ceyhan ilçesinde Tan ve Mazı ailesi arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle dün yaşanan silahlı kavgada AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Mazı, oğlu İlker Mazı, Mahmut Mazı'nın yakını Yunus Yılmaz, İsmail Tan ve Mehmet Tan hayatını kaybetmişti. Kavganın ardından Ceyhan ilçe jandarma komutanlığı ekipleri Tan ve Mazı ailelerinin yaşadığı Azizli köyünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Jandarma ekipleri, aile bireylerinin karşı karşıya gelmesini engellemek için köyün girişinde, evlerin çevresinde ve çatısında önlemlerini arttırdı.

5 kişinin öldürülmesinin ardından Azizli köyü yasa büründü. Yeğeni İsmail Tan ile oğlu Mehmet Tan'ı kaybeden Mehmet Sönmez, olayın kendisinin Mahmut Mazı'ya sattığı tarla yüzünden çıktığını söyledi. Mahmut Mazı'ya tarlayı 21 bin liraya sattıklarını açıklayan Dayı Sönmez, 5 kişinin öldürülmesi sürecini şu sözlerle anlattı:

"42 dönümlük arsamızdan 3 dönümünün 1 hafta önce Mahmut'a sattık. Tapuda tarlanın 1.5 dönümü D-400 Karayolu'nun altında, diğer 1.5 dönümü de üst tarafında kalıyordu. Mahmut, olay günü, tarlada ölçüm yapmaya gitmiş. Yeğenim İsmail'de bu haberi duyunca konuşmak için arkasından gitti. Mahmut, 3 dönümü yolun üst tarafından almak isteyince yeğenim İsmail'de kanunlara uyulmasını tapuya göre 1.5 dönümlük 2 ayrı tarla alması gerektiğini söylemiş. Mahmut'da 3 dönümü birlikte almakta ısrar edince aralarında tartışma çıkmış ve olay büyümüş. Hiç yoktan yere 5 kişi hayatını kaybetti".

Mahmut Mazı ile İsmail Tan'ın eski dost olduklarını vurgulayan Sönmez, "Araları çok iyiydi. Yeğenimin 2 dönem köy muhtarı olması için destek verdi. Aralarında hiçbir düşmanlık yoktu. Bir anlık öfke ile yaşanmış bir olaydır. Yanlarında kimse olmasaydı Mahmut ile İsmail bir şekilde anlaşırdı ama yanlarında bulunan gençler, cahilce davranarak olayı istenmeyen noktalara gelmesine neden olmuştur. İki aile de çok büyük acı yaşamıştır" diye konuştu.

Olayda babasını ve ağabeyini kaybeden Albeni Tan ise "Her iki tarafa çok üzülüyorum. Allah iki tarafa da sabır versin Keşke olmasaydı ama olmuş bir kere. Orada olsaydım da engel olabilseydim. Olayların devam etmesini istemiyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 5 Kişinin Öldüğü Köyde Jandarma Önlem Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement