Adana'da, sokağı süpüren temizlik işçisini kürekle döverek, cebindeki 5 lira ile cep telefonunu gasp ettiği öne sürülen 31 yaşındaki M.D.'ya, 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Olay, 3 Temmuz 2013 tarihinde merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Selahattin Eyyubi Mahallesi'ndeki Papatya Caddesi'nde meydana geldi. Temizlik işçisi Hacı Çil ile seyyar ayakkabı boyacısı M.D. arasında sigara konusunda tartışma çıktı. Tartışma sırasında iddiaya göre M.D., Çil'i kürekle dövdü. Çil, yolda karşılaştığı polis ekibine "Beni darp ederek cebimdeki 5 lira ile cep telefonumu gasp ettiği" diyerek M.D.'dan şikayetçi oldu. Suçlamayı kabul etmeyen M.D., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Hakkında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan sanık M.D., savunmasında şöyle dedi:
"Boyadığım ayakkabıyı sahibine verip döndüğümde sigara ve çakmağımın yerinde olmadığını fark ettim. Sokağa süpüren müştekiye sorduğumda 'Ben süpürdüm' dedi. Yüzüme de tükürdü. Ben kendisini darp etmedim. Yere düşen cep telefonu ile 4 lirasını aldım. Kendisi de oradan gitti. 1 saat gelmesini bekledim. Polisle geldi. Suçlamaları kabul etmiyorum."
Hacı Çil ise, M.D.'nun kendisine sigarasının nerede olduğunu sorduğunu ifade ederken, "Görmediğimi söyleyince kürekle saldırdı. Sonra da cebimdeki para ve cep telefonumu aldı. Ancak maddi kaybım olmadığı için şikayetimden vazgeçiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık M.D.'yu 'Yağma' suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezasıyı 8 yıl 4 aya indirirken tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Son Dakika › Güncel › 5 Lira ve Telefon Gaspına 8 Yıl 4 Ay Hapis - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.