52'nci Uluslararası Antalya Film Festival Direktörü Elif Dağdeviren Açıklaması - Son Dakika
Güncel

52'nci Uluslararası Antalya Film Festival Direktörü Elif Dağdeviren Açıklaması

52\'nci Uluslararası Antalya Film Festival Direktörü Elif Dağdeviren Açıklaması

52’nci Uluslararası Antalya Film Festival Direktörü Elif Dağdeviren, “Bizim hayalimiz yarın bir gün herkesin koşarak Antalya’ya gelip otel bulamayıp fazla fazla para ödeyip ev kiralaması, festivalin bu hale gelmesi. Arabaların deli gibi kiralanıp restoranların dolmasıdır” dedi.

06.12.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

52'nci Uluslararası Antalya Film Festival Direktörü Elif Dağdeviren, "Bizim hayalimiz yarın bir gün herkesin koşarak Antalya'ya gelip otel bulamayıp fazla fazla para ödeyip ev kiralaması, festivalin bu hale gelmesi. Arabaların deli gibi kiralanıp restoranların dolmasıdır" dedi. Festivale davet edilen uluslararası konukların rastgele seçilmediğini, bir matematik ve düzen içerisinde belirlendiğini de kaydeden Dağdeviren, Jeremmy Irons, Kathlen Turner gibi sanatçıların katıldığı festivallerin sosyal medyada çok fazla bir etki gördüğünü ve tanıtımının iyi yapıldığını söyledi. ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu ise kortej için SMS üzerinden 500 bin kişiye davet gönderildiğini ifade etti.

"YILLARDIR İLK KEZ SİNEMA ODAKLI FESTİVAL YAŞANDI"

Antalya'da bu yıl 52'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali bugün ödül töreniyle sona erecek. Final gecesi öncesinde Festival Direktörü Elif Dağdeviren, ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu festivali değerlendirdi. Kısa süre içerisinde büyük bir işe hazırlandıklarını ve erteleme nedeniyle birçok işe sıfırdan başlamış gibi tempoyla yeniden toparladıklarını ifade eden Dağdeviren, ilk defa sinema odaklı bir festival yaşadıklarını söyledi. Konukların yüzde 90'ının memnun kaldığını belirten Dağdeviren, "Yıllardır ilk defa sinemaya odaklı bir festival yaşadık. Yabancı konuklar da çok memnun kaldı. Birbirimize alışıyoruz. Raylar yerine oturuyor. 52 senelik festival, geleneklerini koruyor ancak olduğu gibi devam edilmiyor ve yenilikler yapılıyor. 12 farklı işi aynı anda yapmaya çalışıyoruz. Gördüğüm kadarıyla bu geceden sonra önümüzdeki senenin iyi izlerini vererek ayrılacağız" dedi.

"YABANCI KONUKLARI MATEMATİKSEL DÜZENE GÖRE SEÇİYORUZ"

Festival yapılırken salonların dolmasının ve sahiplenilmesinin önemli olduğu vurgusu yapan Dağdeviren, "Konuklar memnuniyetlerini bildirdi ama bunun dışında sürekli söylediğim bir şey vardır. Bir festival hem yaşadığı şehre hem de sinemaya hizmet etmek zorunda. O nedenle Antalya birlikteliğine çok ihtiyacımız vardır. Antalya'nın ve sektörün alkışlaması önemliydi. Bu sahiplenmeye layık olmaya çalışıyoruz. Gelecek senelere AKM yetmeyecektir diye düşünüyoruz" dedi. Festivale davet edilen uluslararası konukların rastgele seçilmediğini bir matematik ve düzen içerisinde belirlendiğini de kaydeden Dağdeviren, Jeremmy Irons, Kathlen Turner gibi sanatçıların katıldığı festivallerin sosyal medyada çok fazla bir etki gördüğünü ve tanıtımının iyi yapıldığını söyledi.

Festival Direktörü Dağdeviren, festivalle ilgili olumlu eleştiriler kadar olumsuz eleştirilerinde yapıldığını belirterek bunun gayet normal olduğunu söyledi. Festivalle ilgili gelecek yıllardaki hayallerini de ifade eden Dağdeviren, "Bizim hayalimiz yarın bir gün herkesin koşarak Antalya'ya gelip otel bulamayıp fazla fazla para ödeyip ev kiralaması, festivalin bu hale gelmesi. Arabaların deli gibi kiralanıp restoranların dolmasıdır" dedi.

"KORTEJ İÇİN SMS ÜZERİNDEN 500 BİN DAVET YAPILDI"

ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, kortejin her yıl coşkuyla yapıldığını ve kentte bir hava oluşturduğu ancak bu yıl sönük geçtiği ve vatandaşlar tarafından ilgi görmediği eleştirisini değerlendirdi. Antalya'nın eski Antalya olmadığını artık büyüdüğünü de belirten Doğanoğlu, "Şehir büyüdü, eski Antalya değil artık. Eskiden Antalya'da festival olunca sanatçılar aynı otelde kalırdı. Hala Antalya Kültür Merkezi'nde yapıyoruz. Kortej hava muhalefeti söz konusuydu. Yapılıp yapılmayacağı endişesi vardı. Sokaklar kalabalıktı 500 bin kişiye SMS gönderildi. Sokaklar kalabalık, sanatçılar çok memnundu. Eski bayramlar gibi festivallerde eski tadında olmuyor. Ama gençlerin ilgisi güzeldi. Daha çok insanların gelmesini isterdik biz her şeyi yaptık sunduk takdir halkımızın. Biz ev sahipliğimizi yapıyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 52'nci Uluslararası Antalya Film Festival Direktörü Elif Dağdeviren Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement