54. Kütüphane Haftası - Son Dakika
Güncel

54. Kütüphane Haftası

Niğde'de, 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Tanzimattan Günümüze Türk Şiirinden Potreler Sergisi" açıldı.

26.03.2018 16:20

Niğde'de, 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Tanzimattan Günümüze Türk Şiirinden Potreler Sergisi" açıldı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Kültür Merkezindeki serginin açılışında, amaçlarının kütüphanelerin kitap okuma alışkanlığı konusunda toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Gençleri, çocukları ve halkı kitap okumaya ve kütüphanelere davet eden Vali Şimşek, "Bildiğiniz üzere ülkemiz kitap okuma alışkanlığı çok düşük. Dünya sıralamasında kitap okuma alışkanlığının en az olduğu ülkeler arasındayız. Ümit ediyorum ki bu gün ve haftalar ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığının artmasına, insanların kütüphaneleri daha çok ziyaret etmesine vesile olur." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından açılışını yapan Şimşek, sergiyi gezdi.

Serginin gezilmesinden sonra program, İl Kültür Merkezi konferans salonunda devam etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Basri Akdemir, şunları kaydetti:

"Sosyal medya ve televizyonun tahakkümü altında yaşadığımız şu vakitlerde, kitap okumanın, kütüphane müdavimi olmanın ehemmiyetinden bahsetmek beyhude bir gayret gibi gözükse de biz bu gayretten geri durmak gibi bir yolu tercih etmeyeceğiz asla. İspanyol romancı Cervantes'in dünya edebiyatının baş yapıtlarından biri sayılan Don Kişot adlı eserinde kahraman Don Kişot'un yel değirmenlerine savaş açan o gayretine benzer bir gayret olsa da asla bir adım bile olsa geri durmaya niyetimiz yok. Çünkü şunu biliyoruz ki kader gayrete aşıktır. İşte bizler bu sözü kendimize düstur edinerek bu anlamda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından Avukat-Yazar İsmail Özmel "Niğde'de Okuma ve Yayıncılık Kültürü" üzerine söyleşi yaptı.

Programın sonunda il genelinde kütüphanelerden en çok kitap okuyan öğrencilere Vali Şimşek teşekkür belgesi verdi.

Programa, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

54. Kütüphane Haftası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 54. Kütüphane Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement