6 Ayda 45 Kilo Verdi - Son Dakika
Güncel

6 Ayda 45 Kilo Verdi

6 Ayda 45 Kilo Verdi

Mine Şen yıllarca aşırı kilolarından şikayetçiydi.

27.10.2016 19:09

Mine Şen yıllarca aşırı kilolarından şikayetçiydi. İnsülin direnci nedeniyle kilolarından bir türlü kurtulamıyor, sürekli açlık hissediyordu. Açlık hissettikçe abur cuburdan kaçıyor, meyve tüketmeye dikkat ediyordu ama bu da ona kilo olarak geri dönüyordu.

Çocuğum bile yoktu ama sanki bitmeyen bir hamilelik yaşıyordum diyen Mine Şen, tedaviye başlama kararını şu sözlerle anlattı, yaşadıklarını özetledi :

"Yaşam kaliteniz tamamiyle düşüyor, moraliniz bozuluyor. Hep şu söyleniyor yüzünüz çok güzel ama… İşte yaşamım boyunca duyduğum bu sözlerden bıktım, en son bir mağazaya girdim orada da size uygun bedenimiz yok dediler işte o zaman tedavi sürecine girmeye karar verdim."

Mine Şen'i en çok etkileyen olaylardan biri de sınava yetişmek isterken koşmaya başlaması ve onu gören birinin de "hanımefendi niye böyle koşuyorsunuz karnınızdaki çocuğu bile düşünmüyor musunuz? " sorusu olduğunu söylüyor.

6 AYDA 45 KİLO VERDİ

Şen'in tüm bu yaşadıkları 6 ay öncede kaldı. Çünkü o 52 beden olarak başladığı tedavinin sonunda şimdi 38 bedene düştü.

Mine Şen 6 ay önce Beslenme Uzmanı Gülşen Altın kontrolünde tedaviye başladı. Beslenme uzmanı Altın, Şen'e insülin direncine uygun bir beslenme tablosu oluşturdu. Şen " Beslenme uzmanım Gülşen Altın bana neyi neyle yemem gerektiğini öğretti, benim iki üç tane listem var. Biri sebze kürü, biri protein kürü biri de meyve kürü. Yani meyveyi nasıl tüketmem neyi tüketmem ile ilgili" dedi.

TOKLUK HİSSİNİ TOHUMLARLA SAĞLADILAR

Gülşen Altın, Mine Şen'in insülin direncinden dolayı sürekli açlık hissettiğini diyet sırasında bu hissini gidermek için tohumlardan faydalandıklarını anlattı. Altın " İnsülin direnci olan bir kişinin diyet sırasında ara öğünlerden uzak durması gerek. Ancak açlık hissini de yok etmemiz için tokluk hissi veren zerdeçal, şalgam ve kırmızı turp tohumunu öğünlerde kullandık. Böylece insülin direnci olanlar kilo veremez söylemlerini de ortadan kaldırmış olduk" dedi.

Diyet sırasında yağ eriten bazı cihazlardan da destek aldıklarını belirten Beslenme Uzmanı Gülşen Altın, bir diyetin olmazsa olmazının yürüyüş olduğunun da altını çizdi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 6 Ayda 45 Kilo Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement