Irak'taki savaştan kaçan Türkmen Ailenin Hikayesi Yürek Burktu - Son Dakika
Güncel

Irak'taki savaştan kaçan Türkmen Ailenin Hikayesi Yürek Burktu

Irak'taki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Iraklı Türkmen ailenin Kayseri'ye yerleşene kadar 6 ferdi yolda hayatını kaybetti.

06.03.2017 12:02  Güncelleme: 12:51

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Kayseri'ye yerleşen 19 kişilik Iraklı Türkmen aile, zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Kayseri'ye gelene kadar ailelerinden 3 çocuk ve 2 erkeği Türkiye sınırında, 18 yaşındaki çocuklarını da Adana'da trafik kazasında kaybetti. Adem Yusuf El Hamo, komşularının yardımı ile hayata tutunmaya çalıştıklarını belirterek, kendilerine bir yardım eli uzatılmasını ve çalışabileceği bir iş bulunmasını istedi.

AİLEDEN 6 KİŞİ YOLCULUK SIRASINDA HAYATLARINI KAYBETTİ

Irak'taki savaştan kaçarak zor şartlar altında Türkiye'ye gelen 19 kişilik Iraklı Türkmen ailenin hikayesi yürekleri burkuyor. Irak'taki evlerini terk ederek Suriye üzerinden Türkiye'ye gelen ailenin 6 ferdi, çıktıkları yolculukta hayatlarını kaybetti. 3 çocuk ve 2 erkeği Türkiye sınırında kaybeden aile, 18 yaşındaki çocuklarını da Adana'da trafik kazasında kaybetti.

Irak'taki savaştan kaçan Türkmen Ailenin Hikayesi Yürek Burktu
ÇALIŞABİLECEĞİ BİR İŞ BULUNMASINI İSTEDİ

Kayseri'ye yerleşerek müstakil bir evde yaşamlarını sürdürmeye çalışan El Hamo ailesi, yetkililerden ve vatandaşlardan yardım bekliyor. 50 yaşındaki Adem Yusuf El Hamo, "Orada çok savaş vardı. Savaştan kaçtık ve buraya geldik. Türkiye sınırına geldiğimiz de yolu açmadılar. Sınırlarda 7 bine yakın adam bekliyor. Biz Türkmen olduğumuz için Türkiye'ye geldik. Orada 2 tane adamımız ve 3 tane de çocuğumuz öldü. Diğer çocuğuma da Adana'da araba çarptı ve hayatını kaybetti. Adana'da kimse bana cevap vermedi. Oradan Kayseri'ye geldik ama kimliğimiz olmadığı için her yerde para istiyorlar" ifadelerini kullandı.
Adem Yusuf El Hamo, komşularının yardımı ile hayata tutunmaya çalıştıklarını belirterek, kendilerine bir yardım eli uzatılmasını ve çalışabileceği bir iş bulunmasını istedi.

Irak\'taki savaştan kaçan Türkmen Ailenin Hikayesi Yürek Burktu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Irak'taki savaştan kaçan Türkmen Ailenin Hikayesi Yürek Burktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement