"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" - Son Dakika
Güncel

"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü"

"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü"

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şube Müdürü Feridun İlday, "Türkiye'de bir kişinin tek başına sigarayı bırakma oranı çok düşük gerçekten, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza her zaman"...

09.02.2013 16:09

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şube Müdürü Feridun İlday, " Türkiye'de bir kişinin tek başına sigarayı bırakma oranı çok düşük gerçekten, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza her zaman profesyonel destek almalarını öneriyoruz" dedi.

İlday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yakutiye Kent Meydanı'nda kurdukları "Dumansız Hava Çadırı"nda vatandaşlara sigaranın zararları ve sigarayı bırakma konusunda bilgi verdiklerini ifade etti.

Dünya Sigara Bırakma Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak vatandaşı bilinçlendirme adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten İlday, çadırda vatandaşların sigarayı nasıl bırakabileceği hakkında bilgi verildiğini ifade etti.

Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların olduğunu fakat çevre faktörü nedeniyle bunu tek başlarına yapamadıklarını belirten İlday, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bir kişinin tek başına sigarayı bırakma oranı çok düşük gerçekten, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza her zaman profesyonel destek almalarını öneriyoruz. Bu konuda sigara bırakma polikliniklerine ve 171 sigarayı bırakma hattına yönlendiriyoruz. Bu çalışmalarla Erzurum'da yıl sonuna doğru sigara içme oranını daha aşağılara çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İlday, çadırı ziyaret edene vatandaşlara sigaranın zararlarının anlatıldığı broşür ve küçük hediyeler verdiklerini kaydetti.

15 yıldır sigara içtiğini söyleyen Murat Dursun da yapılanların halk sağlığı için güzel bir çalışma olduğunu belirtti.

Dursun, kendisinin sigarayı bırakma kararı yakın bir zamanda aldığını ve bu çadır sayesinde bugün tam anlamıyla sigarayı bıraktığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Sagip Sezginer

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement