9'uncu Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali - Son Dakika
Güncel

9'uncu Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

9\'uncu Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Ordu Belediyesi ile Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) işbirliğiyle düzenlenen 9'uncu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, yurt içi ve dışından 20 tiyatro grubunun katılımıyla başladı.27 Mayıs -...

27.05.2013 16:54

Ordu Belediyesi ile Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) işbirliğiyle düzenlenen 9'uncu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, yurt içi ve dışından 20 tiyatro grubunun katılımıyla başladı.

27 Mayıs - 2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek festival kortej yürüşüyle sart aldı. Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu önünden başlayan yürüyüş Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde son buldu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Seyit Torun, festivalin Ordu'nun dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi.

Festival boyunca çocukları ve gençleri tiyatro ile buluşturacaklarını ifade eden Torun, "Dünya genelinde bir tiyatro buluşması olan festivalimizin ev sahibi olarak çocuk ve gençleri, tiyatro severleri demokrasinin ve sanatın en verimli anlatım biçimi olan tiyatroyla beslemek her geçen gün gelişen iletişim çağında kentlerin en önemli hedeflerinden biri olması görüşüne sahibiiz. Bu anlamda festivalimiz kentimizin dünyaya açılan penceresidir" diye konuştu.

TOBAV Genel Başkan Yardımcısı Nihat Kahraman ise amaçlarının tiyatronun verdiği tüm değerleri çocuklara ve gençlere aktarmak olduğunu belirtti.

Ordulu sanatseverlere teşekkür eden Kahraman, "Bu yıl daha çok katılımla Orduluları sahnelerimize bekliyoruz" dedi.

Festival boyunca tiyatro grupları, çok sayıda oyun sergileyecekcak. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9'uncu Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement