Aa'nın "Fındıktaki Alın Teri" Sergisi Ordu'da Açılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Aa'nın "Fındıktaki Alın Teri" Sergisi Ordu'da Açılıyor

20.11.2012 13:41

Ordu, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsünü fotoğraflarla anlattığı "Fındıktaki Alın Teri" sergisine ev sahipliği yapacak.

Ordu, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsünü fotoğraflarla anlattığı "Fındıktaki Alın Teri" sergisine ev sahipliği yapacak.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde yarın sanatseverlerle buluşacak sergiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, bakanlıklarının da katkı sağladığı sergi için gerekli çalışmaların tamamlandığını ifade ederek, "Tüm Orduluları Fındıkta Alın Teri fotoğraf sergisine bekliyoruz" dedi.

Serginin Ordu'da açılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Sağlam,

"Fındık, Karadenizli üreticiler için önemli tarım ürünlerinin başında geliyor. Böylesine bir ürünle ilgili sergi açılması oldukça önemli. Sergiye tüm fındık üreticilerini davet ediyoruz. Sergiye gelen üreticiler bu fotoğraflarda kendilerini görecekler" diye konuştu

-Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı-

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı ise daha önce Ankara'da düzenlenen serginin yarın Ordu'da açılacak olmasının sevindirici olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Bizler de bu serginin açılmasını merakla bekliyoruz. Sergi, fındıktaki alın terini anlatıyor. Bizler yıllarca böylesine önemli bir üründeki çileyi ve zahmeti her zaman söylerdik. Şimdi özenle toplanan ve emek isteyen fındığın öyküsünü fotoğraflara bakarak daha iyi anlayacağız. Serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz."

-Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Gürsoy-

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Necdet Gürsoy da Karadenizli üreticilerin en önemli geçim kaynağı fındığın fotoğraflarla öyküsünün anlatılmasının önemine değinerek, sergiyi tüm Orduluların ve fındık üreticilerinin görmesini istedi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde yarın sanatseverlerle buluşacak sergide, AA foto muhabirlerince çekilen 67 fotoğraf yer alıyor. Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon'da çekilen fotoğraflarda, fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsü anlatılıyor.

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Fındıktaki Alın Teri' Sergisi Ordu'da Açılıyor - Son Dakika


Advertisement