ABD Adana Başkonsolosu Espinoza İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

ABD Adana Başkonsolosu Espinoza İHD'yi Ziyaret Etti

ABD Adana Başkonsolosu Espinoza İHD\'yi Ziyaret Etti

ABD'nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti. ABD'nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

30.05.2015 14:05

ABD'nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti. ABD'nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

İHD Bölge Temsilcisi Abdusselam İnceören ve Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyesi Av Hatice Demir tarafından karşılan Espinoza, ABD Adana Konsolosluğu'nun Diyarbakır'da Gençlik Konferansı'na ev sahipliği yaptığını ve bu nedenle Diyarbakır'da bulunduğunu belirtti. Ayrıca görev süresinin temmuz ayında sona ermesi nedeniyle son kez bölgede bulunan çeşitli kentlerde temaslarda bulunduğunu belirten Espinoza, bu kapsamda İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etmek istediğinin kaydetti.

İHD yöneticilerle Türkçe konuştuğu gözlenen Espinoza'nın, şubeye yönelik gerçekleştirdiği ziyaret kendilerini memnun ettiğini dile getiren İnceören, görev süresi içersinde bölgede insan haklarına ihlallerine yönelik göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü Espinoza'ya teşekkür etti.

10 gün sonra ülkede yapılacak olan genel seçimler hakkında gözlemlerini paylaşan İnceören, başta HDP olmak üzere siyasi partilerin seçim hazırlık aşamasında güvenli bir ortamda çalışamadıklarını vurgulayarak, devletin ve hükümetin seçim güvenliğini sağlama konusunda görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini dile getirdi. Süreçten ve seçim günü yaşanabilecek ihlaller konusunda düşüncelerini paylaşan İnceören, "Umarız demokratik ve halkın iradesinin sandığa yansıdığı bir seçim olur. Bizler de bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Seçim günü gözlemci olarak seçimleri izleyip, yaşanabilecek ihlalleri önlemeye çalışacağız" diye konuştu.

Spinoza, İHD'li yöneticilerle bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri, kadın katliamları, Kobane ve Şengal'de yaşanan son durum ile ilgili konularda bir süre sohbet ettikten sonra dernek binasından ayrıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel ABD Adana Başkonsolosu Espinoza İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement