ABD Büyükelçisi: Kosova Yolsuzlukla Mücadele Etmeli - Son Dakika
Güncel

ABD Büyükelçisi: Kosova Yolsuzlukla Mücadele Etmeli

ABD Büyükelçisi: Kosova Yolsuzlukla Mücadele Etmeli

Kosova'daki Amerikan İktisat Odası'nın (USAİD) kuruluşunun 10'uncu yılı vesilesiyle düzenlenen toplantıya katılan ABD Büyükelçisi Tracey Ann Jacobson, USAİD'in Kosova'nın kalkınması için maddi ve hukuki destek vermeye devam edeceğini söyledi.

07.12.2014 21:40

Kosova'daki Amerikan İktisat Odası'nın (USAİD) kuruluşunun 10'uncu yılı vesilesiyle düzenlenen toplantıya katılan ABD Büyükelçisi Tracey Ann Jacobson, USAİD'in Kosova'nın kalkınması için maddi ve hukuki destek vermeye devam edeceğini söyledi.

ABD'nin Kosova Büyükelçisi Tracey Ann Jacobson, konuşmasında 'Transparency International' Örgütü tarafından önceki gün yayınlanan yolsuzluk endeksi raporuna da değindi. Jacobson, yolsuzluğun Amerika ve diğer ülkelerde de tedirgin edici bir olgu olduğunu, fakat her ülkenin devletin gelişmesini engelleyen bu olgu ile mücadelede önlem alıp mücadele ettiğini belirti. Jacobson, Kosova'nın yolsuzlukla ilgili 117 ülke arasında 110'ncu sırada bulunmasının Kosova vatandaşlarını ve kendilerini bir hayli tedirgin ettiğini söylerken, "Bizler, kurulacak olan yeni hükümetin yolsuzlukla kökünden mücadele etmesi gerektiği konusunda açıklamasını destekliyoruz" dedi.

"Transparency İnternational' raporunda, her 5 Kosovalıdan birinin rüşvet ödediği ve Kosovalıların yüzde 40'ının rüşvet ödemeye hazır olduğundan bahsedilmektedir" diyen Büyükelçi Jacobson, mücadelede Hükümetin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve basının yer alması gerektiğini kaydetti. - Kosova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Büyükelçisi: Kosova Yolsuzlukla Mücadele Etmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement