ABD'de Çalışan Profesör Bursa'da FETÖ'den Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

ABD'de Çalışan Profesör Bursa'da FETÖ'den Gözaltına Alındı

ABD\'de Çalışan Profesör Bursa\'da FETÖ\'den Gözaltına Alındı

Bursa'da bulunan ABD'nin Widener Üniversitesi'nde Profesör olarak görev yapan İsmail Kul ile kardeşi Mustafa Kul, 'FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile sık sık görüştüğü' ihbarı üzerine gözaltına alındı.

02.08.2016 13:40  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde bulunan ABD'nin Widener Üniversitesi'nde Profesör olarak görev yapan İsmail Kul ile kardeşi Mustafa Kul, 'FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen ile sık sık görüştüğü' ihbarı üzerine gözaltına alındı. Ayrıca, Orhangazi'de sürdürülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 12 öğretmen gözaltına alındı.

KİMLİĞİ GİZLİ BİRİ EMNİYETİ ARAYARAK İHBAR ETTİ

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nü arayan ve kimlik bilgilerinin gizli tutulmasını isteyen bir kişi, yakın arkadaşı Mustafa Kul'un kendisine, 'Ağabeyi Profesör İsmail Kul'un sık sık ABD'de Fethullah Gülen ile bir araya geldiğini' söylediğini öne sürerek ihbarda bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri harekete geçti. Orhangazi Muradiye Mahallesi'ndeki adrese giden polis ekipleri, İsmail Kul ve Murat Kul'u gözaltına aldı. İsmail Kul'un Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletindeki Widener Üniversitesi'nde profesör olduğu ve terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen ile sık sık görüştüğü iddia edildi.

15 TEMMUZ'DA TÜRKİYE'YE GELMİŞ

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sabaha karşı gözaltına alınan ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'ndeki Widener Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan İsmail Kul'un darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da, sabaha karşı 04.00'te Türkiye'ye geldiği belirtildi. İsmail Kul'un Atatürk Havalimanı'na indikten sonra Orhangazi'ye geçtiği kaydedildi.

Orhangazi'de ayrıca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 12 öğretmen gözaltına alındı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'de Çalışan Profesör Bursa'da FETÖ'den Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement