ABD'li Uzmanlar Rusya Denetimlerini Artırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD'li Uzmanlar Rusya Denetimlerini Artırdı

21.07.2015 13:55

ABD'li uzmanların, Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (START-3) gereği, 2015 yılında Rusya'da 10 kez denetim yaptığı bildirildi.

ABD'li uzmanların, Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (START-3) gereği, 2015 yılında Rusya'da 10 kez denetim yaptığı bildirildi.

"Topol" stratejik füze sistemlerinin kullanılmasının 20. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Stratejik Füze Birlikleri Komutan Danışmanı Viktor Yesin, ABD ve Rusya arasında imzalanan anlaşma kapsamında ABD'li uzmanların bu yıl Rusya'da 10 defa denetim yaptığını söyledi.

Rusya tarafının bu anlaşma çerçevesinde kaç defa ABD'yi ziyaret ettiğini belirtmeyen Yesin, önceki dönemlerde yıllık 10 defadan az denetim yapan ABD'li uzmanların son dönemlerde ziyaret sayısını artırdıklarını ve bu sıklıkla ziyaret edilmesi durumunda, anlaşmada belirlenen yıllık denetim yapma sayısının yıl sonuna kadar tüketilebileceğini kaydetti.

Rusya ve ABD arasında imzalanan START-3 anlaşması Şubat 2011'de yürürlüğe girdi. Anlaşma gereği her iki ülke konuşlandırdıkları veya konuşlandırmadıkları stratejik saldırı silahlarının sayısını azaltmak veya sınırlandırmak zorunda.

Anlaşma kapsamında ülkelerin bir yılda en fazla 18 kez denetim yapma hakkı bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'li Uzmanlar Rusya Denetimlerini Artırdı - Son Dakika


Advertisement