Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmadan önce Rusya'yı bilgilendirdiğini söyledi.
Rusya-24 kanalına konuşan Peskov, kendisine yöneltilen bir soru üzerine saldırı konusunda ABD tarafından önceden bilgi verildiğini belirtti.
Peskov, ABD ile imzalanan hava güvenliği anlaşmasının askıya alınmasının, iki ülkenin Suriye'de doğrudan çatışma riskini artırıp artırmadığına ilişkin soruya, "Füze saldırısının ardından bu risk ciddi bir şekilde arttı." yanıtını verdi.
Dimitriy Peskov ayrıca Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, son gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün Rusya Güvenlik Konseyini toplayacağını bildirdi.
Son Dakika › Güncel › ABD'nin Suriye'de Rejime Ait Hava Üssünü Vurması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?