ABD ordusu Pasifik'te yakıt ikmal teknesini batırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD ordusu Pasifik'te yakıt ikmal teknesini batırdı

ABD Güney Saha Komutanlığı, Doğu Pasifik'te uyuşturucu kaçakçılığını desteklediği gerekçesiyle bir tekneye müdahale etti; mürettebat tahliye edildikten sonra tekne batırıldı. Açıklamada, teknenin Ekvador'un suç örgütü Los Choneros'u desteklediğine dair istihbarat bulguları olduğu iddia edildi.

ABD ordusu, Doğu Pasifik'te "uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerini desteklemek amacıyla yüzen yakıt ikmal istasyonu olarak faaliyet gösterdiğini" öne sürdüğü tekneyi, içindekileri tahliye ettikten sonra batırdı.

ABD Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM), ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Doğu Pasifik'te "uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerini desteklemek amacıyla yüzen yakıt ikmal istasyonu olarak faaliyet gösterdiği" gerekçesiyle bir tekneye müdahale edildiği bildirildi.

ABD askerlerinin tekneye çıkarak arama yapmasının ardından teknedekilerin tahliye edildiği aktarılan açıklamada, daha sonra teknenin batırıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, istihbarat bulgularının teknenin Ekvador'un en yaygın suç örgütlerinden biri olarak bilinen Los Choneros çetesini "desteklediğini" gösterdiği iddiasına da yer verildi.

ABD ordusunun, son zamanlarda uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Karayipler ve Pasifik Okyanusu'ndaki bazı tekneleri ve içindekileri doğrudan hedef alması, uluslararası kamuoyunda "yargısız infaz" tartışmalarına yol açıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD ordusu Pasifik'te yakıt ikmal teknesini batırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement