ABD'li Komutan: Eğit-Donat Programı Fiyasko İle Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

ABD'li Komutan: Eğit-Donat Programı Fiyasko İle Sonuçlandı

ABD\'li Komutan: Eğit-Donat Programı Fiyasko İle Sonuçlandı
17.09.2015 12:12  Güncelleme: 12:55

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin, ABD'nin 500 milyon dolarlık eğit-donat programının fiyaskoyla sonuçlanmaya başladığını itiraf etti.

ABD'nin, Irak ve Suriye'de kritik bölgeleri ele geçiren terör örgütü IŞİD'e karşı, Türkiye ile de anlaşmaya vardığı eğit-donat programının fiyasko ile sonuçlanmaya başladığı belirtildi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde verdiği ifadede, 500 milyon dolarlık eğit donat programının ilk grubu olan 54 kişilik Suriyeliden şu anda 4 ya da 5 kişinin kaldığını, ABD'nin Özel Harekat Kuvvetlerinin IŞİD'e karşı savaşta PYD'ye destek verdiğini itiraf etti.

General Austin, ABD Özel Harekat Birliklerinin bölgede daha çok yardım ve danışma görevinde bulunduklarını, direkt olarak çatışmalara girmediklerini ve çatışma alanlarından uzak, güvenli bölgelerde pozisyon aldıklarını belirtti.

EĞİT-DONAT FİYASKOSU

General Austin, ABD yönetiminin IŞİD ile savaşta bel bağladığı temel noktalardan birisi olan eğit-donat programını tamamlayan 54 kişilik ilk gruptan, El Kaide saldırısı sonucu şu anda 4 ya da 5 kişi kaldığını açıkladı.

BAZILARI ÖLDÜ, BAZILARI ESİR

El Kaide'nin saldırı düzenlediği Suriyeli eğit-donat programını bitiren gruptan bazılarının öldüğü, bazılarının El Kaide tarafından esir alındığı bazılarının da kaçtıkları belirtilirken, General Austin, eğit-donat programının istedikleri düzey ve zamana yetiştirilemeyeceğini söyledi.

"GÜVENLİ BÖLGE KORİDORUNA KARŞIYIZ"

Komitede özellikle eski ABD başkan adayı Cumhuriyetçi Parti Senatörü John McCain tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtlamakta zorlanan Merkez Kuvvetler Komutanı Austin, Suriye'de güvenli bölge koridoru oluşturulmasına da karşı olduğunu söyledi.

McCain'in "Güvenli bölge oluşturup, Esad'ın kendi yurttaşlarını varil bombaları ile öldürmelerinin önüne geçemez miyiz" sorusuna "Bunu sağlamak için kara gücü gerekecek" yanıtı verdi.

"BAŞARISIZLIK!"

Aldığı yanıtlardan tatmin olmayan Senatör McCain, IŞİD'e karşı savaşın ve izlenen politikanın bütünüyle başarısızlık olduğunu savundu.

"TÜRKİYE DAHA ÇOK DESTEKLENMELİ"

Cumhuriyetçi Parti Alabama Senatörü Jeff Sessions, New Hampshire Senatörü Kelly Ayotte de, Obama yönetiminin IŞİD'e karşı mücadelesinin fiyasko ile sonuçlandığını savundu. Ayotte, ABD Savunma Bakanlığı'nın izlediği politikayı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini, IŞİD'e karşı mücadele veren Türkiye'yi daha çok desteklemesi gerektiğini belirterek, "4-5 tane eğit-donat programına katılmış savaşçı ile olacak iş değil bu, şaka gibi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'li Komutan: Eğit-Donat Programı Fiyasko İle Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • 111¹112¹111111111111111¹111111111:
    Orta dogunun en basarili ordusu ypg gorunuyor. İsi savsaklamadan dogruyu soyleyin. suriye irak ve turkiye hepside isid e toprak birakip cekilmislerdir. Ypg ise hep almistir. Gorunen vaziyet tevil istemez. Malesef. 13 21 Yanıtla
  • merzifonlu:
    bessar esadi mumla arayacaksiniz 26 3 Yanıtla
  • rte:
    siz bizim RTE'yi dinlemeyin daha cok fiyasko yasarsiniz cok 13 15 Yanıtla
  • kılıç:
    göreceksiniz bu güvenli bölge planıda fiyasko ile sonuçlanacak. 17 3 Yanıtla
  • Lice:
    O 54 kişinin hepsi türkmen ve şuan el nusrayı yalıyorlar kendilerine bir şey yapılmasın diye 16 0 Yanıtla
    pir:
    doğru türkmen devleti kuracaksınız siz fiyaskosunuz bak adamda bunu söylüyor 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement