Abdulkadir Selvi: HDP'de Yemin ve Bölünme Krizi Yaşanıyor - Son Dakika
Güncel

Abdulkadir Selvi: HDP'de Yemin ve Bölünme Krizi Yaşanıyor

Abdulkadir Selvi: HDP\'de Yemin ve Bölünme Krizi Yaşanıyor

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Ankara kulislerinde HDP'yle ilgili konuşulan iki bomba gelişmeyi köşesine taşıdı.

17.06.2015 08:21  Güncelleme: 10:26

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, HDP'li bazı vekillerin "Büyük Türk milleti" ibaresi nedeniyle yemin metnini okumak istemediğini yazdı.

Selvi'nin duyurduğu bir diğer bomba iddia ise HDP içindeki "radikaller" ayrılarak BDP adıyla Meclis'te ayrı bir parti kuracak.

KULİSLER YANIYOR

Tek başına iktidarın çıkmadığı seçim sonrası Ankara çok hareketli. Koalisyon senaryoları havada uçuşurken, partilere dair kulislerde ilginç söylentiler dolaşıyor.

Selvi, HDP'yle ilgili söylenen iki çarpıcı ayrıntıyı köşesinde böyle aktardı:

"YEMİN KRİZİ Mİ YAŞANACAK?"

"Bazı milletvekillerinin sadece Kürtçe yemin etmek istedikleri, bazı milletvekillerinin ise yemin metnindeki, "Büyük Türk milleti" ibaresi nedeniyle yemin metnini okumak istemedikleri söyleniyor."

"HDP'DEN AYRILANLAR BDP ADIYLA MECLİS'TE GRUP KURACAK"

"Daha bomba bir kulis var. Radikal çıkışlar yaparak, HDP'nin yakaladığı, "Türkiyelileşme" rüzgarına zarar verebilecek isimlerin de içinde yer alacağı bir grubun HDP'den ayrılarak BDP adıyla Meclis'te bir grup kurmaları.

Biliyorsunuz Meclis'te grup kurabilmek için en az 20 milletvekili gerekiyor. Bu durumda en az 20 milletvekilinin HDP'den ayrılıp BDP'ye geçmesi gerekiyor. Bu durumda Kürtler Meclis'te bir değil iki partiyle temsil edilecek.

Bu formülün HDP'nin karar organlarında konuşulup konuşulmadığını, ne kadar ciddiye alınacak bir formül olduğunu bilmiyorum. Ne kadar doğru olur orası da tartışmalı. Ama bunlar Ankara kulislerinde konuşuluyor."

Son Dakika Güncel Abdulkadir Selvi: HDP'de Yemin ve Bölünme Krizi Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • Ülkücü : onlar vatan hainliği için yemin ederler 51 31 Yanıtla
  • Ayhan: Büyük Türkiye halkina olarak yemin etmek daha doğru olur çünkü bu coğrafyada sadece türkler yaşamıyor ve bende kúrt değilim tamamen tarafsız soyluyorum 43 4 Yanıtla
  • hdppppppppppppppppp,: akılııı olun ulllaaayyyyynnnnn aklınızı alırım dokanmayın hdpme............... 8 36 Yanıtla
  • sio: Beter olun 11 32 Yanıtla
  • Murat girawi: Hey Türk insani bi sorun nerden geldınız aç sefil geldınız anadoluya kürtler size sahip çıktı size aş oldu besledi. Ama çok haklısınız besle kargayı oysun gözünü .HDP her biji:) 13 25 Yanıtla
  • orti: Buyuk TURK milleti diyecek,o yemini esk gibi edecekSsiniz 17 9 Yanıtla
  • WOSS WOSS WOSS: PARAMPARCA OLURSUNUZ INSAALLAH 18 8 Yanıtla
  • Kılçuval: Ucun da 24000 tl var öyle güzel söylerlerki ama haindirler peygamberimiz bile bunu bilirdi 9 15 Yanıtla
  • Fark edmez: HDP kurt partisi değil HDP enparyalis yavudi partisi bazıları kürt partisi DİE halay çekiyor insan mal olunca hdpye kurban gider hdpnin kürt lukla Alakası yok hdpnin tabanında enparliyasit var kur partisi dien salaktir 11 11 Yanıtla
  • Az kaldi: ETMIYORMU SOKMAYIN MILLETIN MECLISINE BU KADAR BASIT 11 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement