Acarlar Beldesi 11. Başkanını Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Acarlar Beldesi 11. Başkanını Bekliyor

Acarlar Beldesi 11. Başkanını Bekliyor

Aydın'ın İncirliova ilçesi Acarlar Belediyesi meclis üyesi Özkaya, Yıldırım'ın görevi başında vefat etmesiyle boşalan belediye başkanlığı görevini üstlenmeye hazır olduğunu bildirdi Özkaya: "Koltuk için 'lanetli' söylentisi çıktı. Bunun üzerine başkan seçilen rahmetli Cafer Yıldırım, koltuğu değiştirmişti" "Müslüman toplumun bireyi olarak bu tür batıl inançlara inanmıyorum. Makam aracında veya koltuğunda bir uğursuzluk olduğunu düşünmüyorum"

08.09.2013 13:41

İncirliova'da dört belediye başkanı ve bir meclis üyesinin görevleri başında yaşamını yitirdiği Acarlar Belediyesi'nde, meclis üyesi Sezai Özkaya belediye başkanlığı görevini üstlenmeye hazır olduğunu belirterek, "Makam aracında veya koltuğunda bir uğursuzluk olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Acarlar Belediyesi'nde Belediye Başkanı Cafer Yıldırım'ın görevi başında vefat etmesinin ardından, belediye başkanlığına kimin getireleceği beldenin gündemi oldu. Üçü son iki yılda olmak üzere dört belediye başkanı ve bir meclis üyesinin görevleri başında vefat ettiği belediyede, başkanlığa talip olan kişi görevi vekaleten sürdüren AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sezai Özkaya oldu.

Özkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1970 yılında belediye olan, bu güne kadar 10 başkanının görev yaptığı Acarlar Belediyesi'nde meclisinin 10 gün içerisinde toplanarak aralarından 11. belediye başkanını seçeceğini belirtti. Özkaya, "Meclis üyesi arkadaşlarım bu görevi bana vermeleri durumunda, belediye başkanlığını üstlenmeye hazırım" dedi.

Vefat eden başkan, koltuğu değiştirmiş

"Yaşanan art arda ölümler bizleri son derece etkiledi ve üzdü. Ama ölüm Allah'ın takdiridir. Biz görev başında yaşamını yitiren arkadaşlarımızı görev şehidi sayıyoruz"  diyen Özkaya, ölümler sonrası çıkan söylentilerle ilgili şöyle konuştu:

"Belediye başkanları Yunus Şentürk ve Adnan Yıldız'ın vefatı üzerine koltuk için 'lanetli' söylentisi çıktı. Bunun üzerine başkan seçilen rahmetli Cafer Yıldırım, koltuğu gizlice değiştirdi. Müslüman toplumun bireyi olarak bu tür batıl inançlara inanmıyorum. Makam aracında veya koltuğunda bir uğursuzluk olduğunu düşünmüyorum."

Belediyede art arda yaşanan ölümlerin halkı tedirgin ettiğini, belediye başkanlığına adaylığını öğrenen çevresindekiliren de tereddüt yaşadığını aktaran Özkaya, "Ben kutsal saydığım bu göreve talibim. Acarlar Beldesi'nin kapanmasına aylar kala son belediye başkanı olmak ve hizmetleri tamamlamak istiyorum" diye konuştu.

Özkaya, başkan seçilmesi durumunda, beldede son yıllarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle keşkek hayrı yapmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Acarlar Beldesi 11. Başkanını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement