Açılışta İsottan Valinin Gözü Yaşardı, Kadınlar Hapşırdı - Son Dakika
Güncel

Açılışta İsottan Valinin Gözü Yaşardı, Kadınlar Hapşırdı

Açılışta İsottan Valinin Gözü Yaşardı, Kadınlar Hapşırdı

– Şanlıurfa' da, bir araya gelen 160 girişimci kadın tarafından hazırlanan ve sosyal destekleme programı tarafından da desteklenen 'Güneş Enerjisi ile Hijyenik Sebze Kurutma ve Paketleme' projesinin açılışı yapıldı.

28.10.2011 17:58

Şanlıurfa' da, bir araya gelen 160 girişimci kadın tarafından hazırlanan ve sosyal destekleme programı tarafından da desteklenen 'Güneş Enerjisi ile Hijyenik Sebze Kurutma ve Paketleme' projesinin açılışı yapıldı. Acılı çiğköfte yoğrulan törende 'Solar Kurutucu Tünel' adlı pişirme sistemine atılan isot adı verilen acı biberin ısınması ile etrafa yayılan koku ve gaz davetlileri etkiledi. Gaz ve kokudan etkilenen Vali Celalettin Güvenç ile beraberindekiler de gözyaşlarını mendille sildi.

Şanlıurfa'daki çeşitli kadın dernekleri bir araya gelerek, ev kadınlarına ekonomik destek sağlanması amacıyla yörede üretilen ve isot olarak adlandırılan acı biberin, el değmeden kurutulup, toz hale getirilmesi, paketlenerek satışa sunulması için, güneş enerjisi ile hijyenik sebze kurutma ve paketleme projesi hazırladı. Projenin sosyal destekleme programı kapsamında kabul edilmesiyle, 160 kadının eşit pay sahibi olduğu işletme makineleri alınarak çalıştırılmaya başladı.

AÇILIŞTA GÖZLER YAŞARDI

Eyyübiye Mahallesi'nde kurulan tesisin açılışı için öğle saatlerinde düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Başsavcı Kadir Yalçın, El Birliği Dernek Başkanı Handan Karataş, Proje Koordinatörü Feride Candemir, Girişimci İş Kadınları Dernek Başkanı Asuman Yazmacı ile evlerinde isot üretimi yapan çok sayıda kadın katıldı. Proje hakkında yapılan konuşmaların ardından 'Güneş Enerjisi ile Hijyenik Sebze Kurutma ve Paketleme' bölümünün açılışına geçildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, 20 metre uzunluğundaki kapalı kurutma ünitelerinde, acı kırmızı isotun, pul bibere hangi aşamalardan geçildiği cihazlar üzerinde gösterildi. Bu işlem sırasında salonda bulunan konuklar, fırınlama sırasında yayılan gazdan etkilendi. Acıdan gözleri yaşaran Vali Güvenç sık sık mendille gözyaşlarını silerken, bazı kadınlar ise hapşırdı. Açılışın ardından konuklara çiğköfte ikram edildi - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Açılışta İsottan Valinin Gözü Yaşardı, Kadınlar Hapşırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement