"Adana'da Gezi Parkı Eylemine 370 Gözaltı" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

"Adana'da Gezi Parkı Eylemine 370 Gözaltı" Haberine Ek

"Adana\'da Gezi Parkı Eylemine 370 Gözaltı" Haberine Ek

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte düzenlenen Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sağduyu çağrısında bulundu.

03.06.2013 17:52

Adana VALİSİ EYLEMLER İÇİN ADRES GÖSTERDİ

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte düzenlenen Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sağduyu çağrısında bulundu. Coş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç ile birlikte, basın toplantısı düzenledi. Adana'da yasal olarak gerekli izinleri alınmış miting ve toplantılara daha önce izin verildiğini anımsatan Vali Coş, "Söz konusu olan muhalefetin engellenmesi değil. Gösterilerin izinsiz yürüyüşlere, taşkınlıklara dönüşmesi, yıkıp yakmaya dönmesi. Güvenlik görevlileri yasaların verdiği görev gereği bu tür olaylara müdahale eder" diye konuştu.

Yasal olarak düşüncelerin ifade edilmesi, eylemlerin yapılması için güvenlik görevlilerinin her türlü kolaylığı sağladığını bildiren Vali Coş, isteyenlerin Merkez Park'ta taşkınlık yapmadan gösterilerde bulunabileceğini belirterek şunları kaydetti:

"İhtiyaç duyan kişiler yasalara uymak kaydıyla düşüncelerini ifade edebilirler. Herkesin tepkilerini ve düşüncelerini ifade etmek için hukuki yöntemlere başvurmasını istiyoruz. Bazı sosyal medya araçlarını kullanarak Merkez Park'ta eylem yapılması konuşuluyor. Bunu değerlendirdik. Merkez Park'ta barışçıl gösterilere müdahale etmemeye, orada eylem yapacakların güvenlik tedbirini de almaya karar verdik. Arzu edenlere barışçıl gösteriler için imkan tanınacak. Ama taşkınlık yapanlara izin verilmeyecek. Kentimizde 2.5 milyon kişi yaşıyor. Toplumun çok büyük bir bölümü bu tür eylemlere itibar etmedi. Barış ikliminin muhafazası için herkesi sağduyulu hareket etmeye çağırıyorum. İzinsiz eylemlerde elektrik, trafik direkleri yıkıldı, duraklara zarar verildi. Olayları tırmandırmak isteyenlerin canını dişine takanları gördük. Adana'da olaylarda 23 polisimiz çeşitli yerlerinden yaralandı. Kolu kırılan, başı yarılan var. Vatandaşlardan sağlık kuruluşlarına başvuranlar genellikle gazdan şikayetçi oldu. Hayati tehlikesi olan kimse yok. Sosyal medyayı kullanarak 2 kişinin öldüğü bile söylendi. Vatandaşlarımızdan resmi makamlardan yapılan açıklamaların dışındakilere itibar etmemelerini, güvenlik görevlilerinin uyarılarına uymalarını istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Adana'da Gezi Parkı Eylemine 370 Gözaltı' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement