Adana'da Suçlanan Avukattan, Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Adana'da Suçlanan Avukattan, Suç Duyurusu

İçişleri Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın avukatı Necil Topuz, kendisi ile birlikte 'televizyon çetesi' suçlamasında yer alan 23 kişi arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili MHP'li Zihni Aldırmaz'ın adını, sahte belge düzenleyerek çıkarttığı iddiasıyla Belediye Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel hakkında sahte belge düzenleme ve adliyeyi yanıltma iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

20.09.2010 21:08

İçişleri Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın avukatı Necil Topuz, kendisi ile birlikte 'televizyon çetesi' suçlamasında yer alan 23 kişi arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili MHP'li Zihni Aldırmaz'ın adını, sahte belge düzenleyerek çıkarttığı iddiasıyla Belediye Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel hakkında sahte belge düzenleme ve adliyeyi yanıltma iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Aytaç Durak 28 Mart'ta açığa alındıktan sonra yapılan başkanvekilliği seçiminde kura ile göreve gelen AK Partili Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, belediye şirketlerinden maaş alıp, Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ın sahibi olduğu Çukurova televizyonunda çalıştığı iddiasıyla 23 kişi hakkında 'Suç işlemek amacı ile örgüt kurma, görevi kötüye kullanma, denetim görevini ihlal, zimmet ve irtikap' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Aynı suç duyurusunda şimdiki Büyükşehir Belediye Başkan Vekili MHP'li Zihni Aldırmaz, önceki dönemde belediyede başdanışmanlık yaparken Çukurova televizyonunda genel müdür olarak görev aldığı için suçlanmıştı. Mahmut Çelikcan'ın mahkeme kararıyla görevi bırakmasının ardından seçim sürecinde belediyeyi idare eden Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in, Zihni Aldırmaz'ı başkanvekili seçilmeden önce suçlananlar listesinin dışında bıraktığı ortaya çıkmıştı.

Durak'ın avukatı Necil Topuz, "Mustafa Tuncel, savcılığın Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yazmış olduğu müzekkereye cevabi yazısında, şüpheli olarak gösterilen Zihni Aldırmaz hakkında Çukurova TV Genel Müdürlüğü ile ilişiğinin olmadığını ve bu nedenle şikayetten vazgeçtiklerini belirtmek suretiyle, resmi belge düzenlemiş ve savcılığa göndermiştir" dedi.

Zihni Aldırmaz'ın Çukurova televizyonunda 2003 yılından 2010 yılı Nisan ayına kadar genel müdürlük görevini yürüttüğünü savunan Topuz, "Bu nedenle Mustafa Tuncel, adliyeyi yanıltmak için resmi belge düzenlemiş ve düzenlediği belgeyi savcılığa göndermek suretiyle kullanmıştır. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu resmi belgenin altında Mustafa Tuncel'in 'Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili' olarak imzası bulunmaktadır. Böylece Mustafa Tuncel, gerçeğe aykırı resmi bir belge düzenleyerek imzaladığı bu belgeyi adliyeyi de yanıltarak suç işlemiştir" diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi avukatları tarafından hazırlanan ve Adana Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede 'şüpheli' diye nitelenen ve emir-komuta silsilesi içinde suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları öne sürülen 23 kişinin adları şöyle:"Belediye Başkanı Aytaç Durak, oğlu Gökhan Durak, Necil Topuz, Can Ceylan, Fehmi Kuzucu, İsa Altıok, Mehmet Durak, Osman Apaydın, Zihni Aldırmaz, Gökhan İnsel, Ayşe Durak Cavcav, Atilla Kuzucu, Veli Üzüm, Mehmet Acarlar, Ergün Aydın Özfırıncı, Akif Özdemir, Metin Kurgun, Sadettin Memili, Oğuz Topaçoğlu, Necmettin Uçar, Oktay Karakuş, Nurettin Çelmeoğlu, Funda Şevik."

ADANA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Suçlanan Avukattan, Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement