Adana'da terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında haklarında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açılan 5 sanıktan 4'ünün beraatine, birininse 1 yıl 6 ay 22 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar V.D, Y.A, C.G, Ş.T. ve M.G. ile avukatları katıldı.
Duruşmada savunma yapan sanık M.G, terör örgütü PKK/KCK ile bir bağlantısı olmadığını ve sosyal medya hesabından terör propagandası yapmadığını ifade ederek, beraatini istedi.
Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerine karar verilmesini istedi.
Cumhuriyet savcısı ise sanıklar V.D, Y.A, C.G. ve Ş.T'nin delil yetersizliğinden beraati, sanık M.G'nin ise üzerine atılı "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırılması yönünde mütalaasını sundu.
Mahkeme heyeti de sanıklar V.D, Y.A, C.G. ve Ş.T'nin delil yetersizliğinden beraatine, sanık M.G'nin ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
Son Dakika › Güncel › Adana'da Terör Örgütü Pkk/kck Davasında Karar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.