Adana Sahte Antik Sicilya Sikkesini 40 Bin Liraya Sattı - Son Dakika
Güncel

Adana Sahte Antik Sicilya Sikkesini 40 Bin Liraya Sattı

Adana Sahte Antik Sicilya Sikkesini 40 Bin Liraya Sattı

Sahte antik Sicilya sikkesini 40 bin liraya sattı Adana'da 48 yaşındaki Turgut Deniz, kahvede tanıştığı 64 yaşındaki K.A.'ya, tarihi değeri olduğunu ileri sürdüğü 100 sahte altın antik Sicilya sikkesini 40 bin TL'ye satarak dolandırdı.

10.02.2016 12:51

Sahte antik Sicilya sikkesini 40 bin liraya sattı

Adana'da 48 yaşındaki Turgut Deniz, kahvede tanıştığı 64 yaşındaki K.A.'ya, tarihi değeri olduğunu ileri sürdüğü 100 sahte altın antik Sicilya sikkesini 40 bin TL'ye satarak dolandırdı. Emekli işçi K.A., sikkeleri kuyumcuya götürdüğünde dolandırıldığını anladı.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Sümer Mahallesi İbo Osman Caddesi'nde bir kahveye gelen dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı olan Turgut Deniz, işçi emeklisi K.A. ile samimiyet kurdu. Definecilik yaptığını söyleyen Deniz, elinde çok sayıda altın antik Sicilya sikkesi olduğunu, satmaya çalıştığını söyledi. Yanında getirdiği 2 sikkeyi de K.A.'ya veren Deniz, "Senin tanıdığın, bildiğin sağlam kuyumcu varsa, ona satalım. Sen de kazan ben de kazanayım" dedi.

2 SİKKE GERÇEK ALTIN ÇIKINCA HEPSİNİ SATIN ALDI

K.A. da Deniz'in verdiği sikkeleri kuyumcuya götürdü. Kuyumcu, altın paranın gerçek olduğunu söyledi. Ertesi gün Deniz ile buluşan K.A., 100 sahte sikkeyi 40 bin lira vererek satın aldı. Sikkeleri tekrar kuyumcuya götüren K.A., bu kez sahtelerini aldığını öğrenince şok oldu. Dolandırıldığını anlayan K.A., polise başvurdu. Gerçeğinin gümüş olduğu ve tanesi 200 bin dolardan satıldığı belirlenen Antik Sicilya sikkesini altın diye satan Turgut Deniz kısa sürede yakalandı. Sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen Deniz, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Sahte Antik Sicilya Sikkesini 40 Bin Liraya Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement