Türk Kızılayı'ndan yaşlılara 'kahraman olma' fırsatı
Türk Kızılayı, Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu'nun, 12 Eylül'de kutlanan Dünya İlk Yardım Günü'nün bu yılki temasını 'İlk Yardım ve Yaşlanan Toplum' olarak belirlemesinin ardından, yaşlılara verdiği ilkyardım eğitimini hızlandırdı.
Türk Kızılayı Adana Şubesi hizmet yöneticisi Gülderen Neşeliler, kendilerine başvurarak ilk yardım eğitimi alan yaşlıların günlük hayatta, ihtiyaç halinde yapacakları müdahale ile hayat kurtarıp kahraman olabileceklerini söyledi. Neşeliler, "Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu 2015 yılını, 'İlk Yardım ve Yaşlanan Toplum' teması olarak belirledi. Biz de yaşlılarında ilk yardım eğitimi almasını öneriyor ve tavsiye ediyoruz. Bu şekilde onlarda sevdiklerine ilk yardım yaparak hayat kurtarabilirler. Hatta tanımadıkları insanlara ilk yardım müdahalesi yaparak, hayat kurtarıp kahraman olabilirler" dedi.
Türk Kızılayı Adana Şube Müdürü Meltem Küçükgül de, ilk yardım müdahalesinin sertifikalı kişiler tarafından yapılması gerektiğini söyledi.
Son Dakika › Güncel › Adana Türk Kızılayı'ndan Yaşlılara 'Kahraman Olma' Fırsatı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.