Adapazarı - Diplomasını Bölüm Başkanı Eşi Verdi - Son Dakika
Güncel

Adapazarı - Diplomasını Bölüm Başkanı Eşi Verdi

Adapazarı - Diplomasını Bölüm Başkanı Eşi Verdi

Sakarya Üniversitesi 10 Bin Mezun Verdi

19.06.2010 21:55

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 10 BİN MEZUN VERDİ

Sakarya Üniversitesi'nin Adapazarı Atatürk Stadyumu'nda yapılan 2009-2010 öğretim yılı mezuniyet töreninde bu yıl önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim veren akademik birimlerden 10 bin 700 öğrenci mezun oldu.

Büyük coşkunun yaşandığı tören öncesinde bazı görevlilerin başörtülü ve türbanlı öğrencileri törene almak istememeleri nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşanırken bu sorun Rektörlüğün araya girmesiyle çözüldü.

Adapazarı Atatürk Stadyumu'nda yapılan mezuniyet törenini AK Parti İstanbul Milletvekili Recep Koral, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri izledi. Törende konuşan SAÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman bu eğitim-öğretim döneminde 11 bine yakın öğrenciyi büyük bir gururla mezun ettiklerini ifade ederek, "2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde üniversitenin öğrenci sayısı 55 bine ulaşacak. Üniversitemiz bugüne kadar hayata kazandırdığı 94 bin mezunu ile ülkenin entellektüel birikimi ve nitelikli insan gücüne en fazla katkı sağlayan yüksek öğretim kurumlarından biridir." dedi.

Mezuniyet töreninde Tarih Bölümünü birincilikle tamamlayan 41 yaşındaki Arzu Demir, diplomasını ve onur belgesini Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda eşi olan Prof. Dr. Mustafa Demir'in elinden aldı. Prof. Dr. Demir, eşiyle gurur duyduğunu söyleyerek ôEvliliğimizin ilk yıllarında eşim ilk olarak 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ne kayıt olmuştu. Yatay geçiş ile 1998 yılında Sakarya Üniversitesi'ne geçti. Ancak üniversiteyi bırakmak zorunda kaldı. Geçen yıl aftan yararlanarak yeniden başladı ve azmi sayesinde bölüm birincisi olarak 41 yaşında mezun oldu. Biz aile olarak eğitime, bilime ve çağdaş değerlere önem veren bireyleriz. Ben de her zaman ailemin yanında oldum. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğim. Yüksek lisans ve doktora yaparak daha ileri noktalara kadar beraberce çalışmaya devam edeceğiz." dedi. Arzu Demir ise üniversiteden mezun olduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, "Okulumu daha önce iki kere bırakmak zorunda kaldım. Büyük bir ara verdikten sonra derslere adapte olmak zor oldu ama, başardım. Eşimin de desteği ile daha da ilerlemek istiyorum" diye konuştu.

Okulu birlikte bitiren 41 yaşındaki Doğan Karakuş ve bölüm birincisi olan eşi 37 yaşındaki Sevgi Karakuş çifti küçük kızları 7 yaşındaki Sıla ile birlikte geldiği mezuniyet töreninde ilginç görüntülere sahne oldu.

Törenlerin yapıldığı Atatürk Stadyumu'nda bazı görevlilerin türbanlı öğrencileri içeri almak istememeleri kısa süreli gerginliğe neden oldu. Ancak öğrenciler daha sonra törene alındı.

ag(mb)19.06.2010(foto)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adapazarı - Diplomasını Bölüm Başkanı Eşi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement