Adıyamanlı Kadınlardan 'Kadın Cinayetleri' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Adıyamanlı Kadınlardan 'Kadın Cinayetleri' Protestosu

Adıyamanlı Kadınlardan \'Kadın Cinayetleri\' Protestosu

Adıyaman'da, Anadolu İş Kadınları Derneği üyeleri son zamanlarda kadınların cinayete kurban gitmesi ve şiddete uğramasını basın açıklaması yaparak protesto etti.

20.07.2014 18:42

Adıyaman'da, Anadolu İş Kadınları Derneği üyeleri son zamanlarda kadınların cinayete kurban gitmesi ve şiddete uğramasını basın açıklaması yaparak protesto etti.

Öğleden sonra Demokrasi Parkı'nda toplanan ve ellerinde kadın cinayetlerini protesto eden dövizler taşıyan grup adına konuşan Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Tülay Kayakıran, "Maalesef artık her hafta kocası, babası, kardeşi, oğlu, sevgilisi, müşterisi tarafından öldürülen kadınların haberini duymaya başladık" dedi.

Kadınlar kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürüldüğünü ifade eden Kayakıran, şöyle konuştu:

"Bu cinayetlerin sürekliliği, cinayetleri durduramayan devletin yapısını gözler önüne seriyor. Hukuk sistemi ile cinayetler meşrulaştırılıyor. Yaşadığımız erkek şiddeti cezasız kalırken, aileye mecbur bırakıldığımız politikalar oluşturularak biz kadınlar her gün öldürülüyoruz. Türkiye'de her gün kadınlar öldürülüyor. Son 2 gün içinde 6 kadın cinayeti işlendi. Kadın cinayetleri evde, işyerinde, sokakta her yerde özel ve kamusal alanda her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken meclis nerede? Tek isteğimiz TBMM biran önce toplansın ve kadın cinayetlerine karşı acil önlem alınsın."

Kadınlar, yaptıkları açıklamanın ardından parktan ayrıldı. - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyamanlı Kadınlardan 'Kadın Cinayetleri' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ALEV: kadınlar için yapmış olduğunuz protesto için teşekkür ederim toplumumuzda kadının da biri yeri vardır kadının değeri malesef bilinmiyor. Eskiden kadınıa şiddet denildiği zaman ilk akla gelen sadece kırsal ve ilkel yerler akla geliyordu ama günümüzde her yerde kadına şiddet oluyor. türkiyenin doğusundan batısına ve dünyanın her yerinde oluyor malesef bu olası kötü bir durum kadın bir eş bir anne dir bir çok vefakar anneler vardır ve hiç bir el kalkmamalıdır ve bunu için destekçi olmak gerek aslında kadına şiddetin olmaması için illla okumayı yada bilgin olmayı gerektirmiyor bu tamamen insan vicdanı ile ilgili olduğunu ve kişini tam anlamıyla insan kavramının ne derece farkında olup olmadığının konusunda düşünüyorum. . 1 0 Yanıtla

Advertisement