Adli Tıp'tan Kafa Karıştıran Açıklama - Son Dakika
Güncel

Adli Tıp'tan Kafa Karıştıran Açıklama

Adli Tıp\'tan Kafa Karıştıran Açıklama

Adli Tıp Turgut Özal'ın ölüm sebebinin belirlenmesine ilişkin rapor konusunda çıkan haberleri yalanladı.

12.12.2012 11:03  Güncelleme: 11:39

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce'nin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm sebebinin belirlenmesine ilişkin rapor konusunda sözlü veya yazılı her hangi bir açıklamada bulunmadığı bildirildi.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bazı basın yayın organlarında Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'nin, merhum 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm sebebinin belirlenmesine ilişkin Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporu ile ilgili beyanatta bulunduğu ileri sürülmekte ise de bu haberin asılsız olduğu, Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce tarafından konuya ilişkin sözlü veya yazılı her hangi bir açıklamada bulunulmadığı hususu, kamuoyunun bilgisine sunulur"

HÜKÜMET BİLE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adli Tıp Kurumu'nun 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporuna ilişkin, "Bence rapor şüpheleri ortadan kaldırmamıştır. En azından benim şüphelerim devam ediyor" bile demişti.

İNCELEMELER 2 EKİM'DE BAŞLAMIŞTI

Tamamlanan Adli Tıp raporunun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılacağına gönderildi.. Turgut Özal'ın naaşı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 2 Ekim'de Topkapı'daki mezarından çıkarılmış ve 5 Ekim'de yeniden defnedilmişti.

Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın cenazesinden, mezar toprağından, mezarın içindeki sudan ve mezarlığın değişik yerlerinden aldığı örnekler üzerinde inceleme yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adli Tıp'tan Kafa Karıştıran Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement