'Adrese Teslim İhale' Davasında Dosya Bilirkişide - Son Dakika
Güncel

'Adrese Teslim İhale' Davasında Dosya Bilirkişide

\'Adrese Teslim İhale\' Davasında Dosya Bilirkişide

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile üst düzey belediye bürokratlarının da aralarında bulunduğu 37 sanıklı dava dosyasının bilirkişi kurulunca incelenmesine karar verildi.

04.11.2011 17:24

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile üst düzey belediye bürokratlarının da aralarında bulunduğu 37 sanıklı 'ihaleye fesat karıştırma, adrese teslim ihale ve kurumu zarara uğratma' davasında, dava dosyasının ihale konusunda uzman bilirkişi kurulunca incelenmek üzere Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi.

Durak'ın 19 ay önce İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınmasının ardından müfettişler, belediyede inceleme yaptı. Hazırlanan raporda, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca, 8 Şubat 2005 ile 22 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen park ve bahçelerle ilgili yaklaşık 4 milyon lira tutarında 70 ayrı mal ve hizmet alımı ihalesinde, 'doğrudan adrese teslim ihaleler' yapılmak suretiyle mevzuata aykırı davranıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddia edildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan ve Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Aytaç Durak, eski Genel Sekreter Hasan Gülşen, Fen İşleri Daire Başkanı Nermin Akray ve Özlem Hilal hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' suçundan 3'er kez olmak üzere 36'şar yıla kadar, eski Park Bahçeler Müdürü Sabahattin Karabulut, eski Hesap İşleri Daire Başkanı Selçuk Özkök, müteahhit Hamit Önder Gündüz ve Erkan Arıkan hakkında ise 2'şer kez olmak üzere 24'er yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıklar hakkında da 12'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Yargılanmalarına geçen ağustos ayında başlanan sanıklardan tutuklu olan Hasan Gülşen, Nermin Akray ve Sabahattin Karabulut ilk duruşmada serbest bırakıldı.

SANIKLARIN TAMAMI KATILDI

İkincisi bugün yapılan duruşmaya tutuksuz olan sanıkların tamamı katıldı. Duruşmada geçen celse ifadeleri alınmayan sanıklar savunmalarını yaptı.

Suçlamayı kabul etmeyen Aytaç Durak, belediye kaynaklarını doğru ve yerinde kullandıklarını belirterek "İhale yasasının 5/2 maddesi gereğince doğal bağlantısı olmayan işler birlikte ihale edilemez. Eğer ilk ihale kabul edilseydi Hamlit Önder Gündez'e ait firma yaklaşık 10 milyon lira bedelle ihaleyi alacaktı. Eğer bu kişiye menfaat temin edilme amacı olsaydı bu ihale iptal edilmezdi. Ayrıca ben iddia edilen kişilikte bir insan da değilim" dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamayı kabul etmedi. Sanıkların savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, dosyanın bütün evraklarıyla birlikte Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek, ihale konusunda uzman ve Sayıştay denetçilerinden emekli kişilerden oluşacak en az üç bilirkişi kuruluna inceletilerek iddia edilen ihaleler nedeniyle bilirkişi raporu aldırılmasına karar verdi.

KİMLER VAR?

Diğer sanıkların isimleri şöyle: Fırat Atılgan, Tijen Özünal, Cem Hamurişçi, Ali Örücü, Turgut Hayta, Ramazan Tutur, Sabri Zopcuk, Ömer Bünyamin Yıldız, İsa Emin Angın, Hakan Bülent Yardımcı, Mehmet Kemal Sak, Rıfat Yılmaz, Cüneyit Terkuran, Ahmet Sürmeli, Neslihan Çürük, Aydın Görez, Cumali Savaş, Burhan Aşan, Tahire Alp, Oktay Karakuş, İbrahim Murat Gündüz, Burcu Tuzcu, Osman Uzun, Halil Öderoldu, Salih Tamer Tamtürk, Ali Taner Kozanoğlu, Gökhan Demirbilek ve Volkan Kaynar.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Adrese Teslim İhale' Davasında Dosya Bilirkişide - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement